NM-ledelse og en heat-seier

Kenneth Gundersen tok en lett seier i det ene av søndagens to MX2-heat (250 ccm) i årets første NM-runde i Sandnes. Det andre heatet valgte han å stå over på grunn av smerter i tommelen etter bruddet tidligere i år.

De 25 NM-poengene han fikk for heatseieren, gir ham likevel på en respektabel 9. plass i NM-sammendraget for klassen. Oppkjøringen til årets sesong har ikke vært optimal på grunn av tommelskaden. Det har blitt for lite kjøring før sesongen startet. Kenneth skal de neste dagene på å finne go’formen før han stiller til start igjen om to uker.

Synd
– Det var synd at jeg ikke fikk kjørt begge mx2-heatene på søndag, men jeg vet at de kommende løpene i SM blir veldig tøffe. Så jeg valgte å prioritere dem fremfor å risikere noe ved å kjøre med vond tommel. NM-titlene blir jo ikke delt ut før alle rundene er kjørt. I tillegg får jeg jo også stryke et heat i hver sesong, så jeg tror ikke det betyr så mye at jeg stod over det siste heatet i Sandnes, sier Kenneth Gundersen som fremdeles tror han kan vinne to NM-titler i år. Gundersen har ikke kjørt NM siden 2001. Han har tidligere tatt åtte norgesmesterskap i motocross.

De norske mesterskapene går over fire runder. De neste NM-rundene går på Hemne 20. – 21. juni. Men før den tid skal Kenneth Gundersen kjøre to runder i det åpne svenske motocrossmesterskapet, første gang helgen 23.-24. mai.

Hektisk
Det blir en hektisk sesong for Kenneth Gundersen i år. I tillegg til å kjøre NM og SM stiller han også opp i noen VM-runder. Gundersen har tidligere kjørt VM i motocross og ved sesongslutt har han tre ganger vært blant de fem beste i VM-sammendraget. I tillegg til denne omfattende satsingen på motocross har Kenneth Gundersen også funnet tid til å debutere i Enduro-VM senere i år.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser