NM-gull til Joranger

Foran helgens siste to NM-runder i Roadracing, som ble kjørt sammen med Scandinavian Open/Nordisk på Vålerbanen, hadde Alf Georg Joranger (30) fra Holmestrand en ganske så betryggende ledelse i klassen Superstock 600.

Og lørdagens race gikk helt etter boka. Alf Georg kvalet inn som neste beste fører og la seg «safe» på en 5. plass. Det var akkurat denne plasseringen han trengte for å kunne sikre seg tittelen norsk mester.
Alex T. Schacht, Danmark, Martin Pärtelpoeg, Estland, Helge Spjeldnes og Christoffer Bergman fra Sverige var de som la beslag på plassene foran Alf Georg.

Dårlig start
Siden tittelen allerede var sikret foran dagens løp i det nydelige sensommerværet bestemte Alf Georg seg for å satse helt i toppen. Han fikk 3. beste startspor og hadde som mål å ta opp kampen med danske Schacht, som har høstet mye erfaring fra kjøring ute i Europa. Dessverre kom ikke Alf Georg helt heldig ut i starten og lå som fjerdemann da han nådde depotsvingen for første gang. Resten av løpet ble en jevn kniving mellom Holmestrandsgutten, Christoffer Bergman og Martin Pärtelpoeg. Det endte med en fin bronse for Alf Georg etter Schacht og Bergman.

Gullet og laurbærkransen han fikk i ettermiddag har selvfølgelig inspirert Alf Georg til å satse for fullt også neste sesong. Men først har han planer om å prøve seg i Nordisk på Karlskoga om to uker.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser