NM-blogg fra Berthelsen

Hei alle racing gutter og jenter

I helgen som vi nå har lag bak oss ble det kjørt to NM runder i roadracing på Rudskogen motorsenter i Rakkestad. Det var kun superbike og superstock 600 som kjørte denne helgen. I tillegg hadde arrangøren spedd på med litt bilracing for å lage et bra arrangement for både tilskuere og utøver.

Det ble en helg med mye god racing, noen solide crash og mange fighter på banen. Du som ikke var der gikk nok glipp av litt spenning og mye moro.

I superbike klassen var Norvald Håland den som kom best ut av det både på kvalifisering og i løpene. Kim Arne Sletten leder NM etter å ha innkassert to 2.plasser.
Vi leverte ikke som vi forventet vi skulle og måtte ta til takke med to 3.plasser. Ligger nå som nr 3 sammenlagt, men det er fortsatt 7 løp igjen og mange poeng å slåss om, og slåss skal vi til siste slutt.
Jan Roar Ims bommet «litt» med dekkvalg på løpene og fikk vel ikke den uttellingen han hadde håpet på.

Helge Spjeldnes valgt denne helgen å ikke stille i superbikeklassen, men kun satse på superstock 600. Magnus Solli hadde «fri» helg og kjørte ikke. De første plassene stod da mellom Sletten, Ims, meg selv og Håland.
Bak oss kommer Tor-Erik Plassen og Rasmussen brødrene sterkt og kan nok etter hvert blande seg inn i teten i norsk roadracing.
Ole Bjørn Plassen kan også bli en å se opp for når han får av gipsen på armen. Gipset arm og roadracing passer dårlig sammen, så han velger å hjelpe til litt hos broren sin, Tor-Erik, før han skal ut å kjøre igjen.

Været søndag fikk nok alle teamene til å bli passe frustrerte da det så ut til å begynne å regne, men vann kom det aldri fra oven.
Vi ventet helt til det kun var 10 min igjen til utslipp før vi satte på slicksdekk.
Det kan fort bli veldig kaotisk hvis været ikke helt klarer å bestemme seg. Da har man ofte en fordel hvis du har god hjelp i pit’en. Står du ganske alene har du vel det vi kaller et stort problem hvis været ikke går din vei.

Det startet bra i superbike løpet søndag, men da det var to runder igjen fikk jeg de første dryppene på visiret og rett etter målgang regnet det, så denne gangen må vi vel krysse av i boka for at det gikk vår vei.

Nivået i norsk RR begynner ikke å bli bra. Det er veldig bra nå. Bare se på Daniel Kubberød som kjører lave 58 runder på Rudskogen med sin 600.
Andrè Diserenz, Alf-Georg Joranger, Helge Spjeldnes og nevnte Kubberød er alle navn som vi vil både se og høre mye om i fremtiden.
Helge har jo allerede satt dype spor, men de andre gutta her kommer etter.

I superbike er det jo 4-5 førere som kjører jevnt på 57 tallet. Dette er tider som for kun et par-tre år siden var helt utenkelig å kjøre på denne banen.

Neste runde i NM kjøres på Karskoga banen i Sverige 20.juli og her kommer det også noen av de norske førerne som kun kjører internasjonalt for å delta.
Kan bli veldig spennende å se hva og hvem som levere varene da.

Følg med…

Racing hilsen fra Carl Berthelsen

Racing hilsen fra

Carl

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser