Nicky Haydens startnummer

Nicky Hayden fikk en tragisk bortgang etter å ha pådratt seg alvorlige skader etter en kollisjon med en bil under et treningspass på tråsykkel i Italia.

Nicky, som gikk under navnet The Kentucky Kid, kjørte som kjent med startnummer 69, og nå har Dorna avgjort å fjerne dette i forbindelse med MotoGP-racet i USA. Dorna vil hedre ham på denne måten siden han har hatt nummeret gjennom hele racingkarrieren, og fordi det er like synonymt med ham som nummer 46 er med Valentino Rossi.

Daglig leder i Dorna, Carmelo Ezpezeta, er stolt over å kunne hedre en av de største i depotet, både i og utenfor banen, og vil gjøre nummer 69 synonymt med en legende og mester.

Nickys far Earl uttaler på sin side at det er en stor ære at man formelt fjerner startnummer 69 under racet i Austin. Det betydde ekstra mye for Nicky å få kjøre race i USA, og han gledet seg til hvert race her. Selv pleide Earl Hayden også å kjøre race med nummer 69. Han avslutter med å takke Dorna for måten de har stilt opp på i en svært vanskelig tid for familien.
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser