Nesten 2500 underskrifter er levert

Det sies at man ikke vet hva man har, før man mister det. Det er en sannhet med visse modifikasjoner, for motorfolket visste å sette pris på Tyrigrava også da det var deres faste samlingspunkt. Derfor er også engasjementet stort når stedet er foreslått overtatt av lokale kunstnere. I går møtte flere hundre opp for å prøve å påvirke Oppegård kommune til å snu i saken. De hadde også med seg nesten 2500 underskrifter.
– Jeg håper de skjønner og kommer til å gi oss muligheten til å få Tyrigrava tilbake igjen, sier Ruth Helen Kjærran Abelsen, også kjent som RallyRuth, til oblad.no. Hun er en av flere ildsjeler som prøver å få Tyrigrava tilbake til motorfolket.

En annen er Eva Brattvoll. Hun har tilbragt mye tid på Tyrigrava siden 1962.

– Tyrigrava, eller grava har blitt et begrep i motormiljøet i hele Norge, sier hun til oblad.no.

Nostalgisk
Terje Gundersen har tilbrakt mye av de siste tjue årene på Tyrigrava, og synes det er trist at det ikke har vært aktivitet her på lenge.

– Da jeg kjørte forbi her i vinter, var alle lysene slukket og det var helt mørk. En skikklig nostalgisk opplevelse, sier Gundersen.

Flere fra Oppegård kommune hadde kommet til Tyrigrava for å ta imot underskriftene. Harald Vaadal (H), varaordfører i Oppegård kommune sier han er veldig for kjøpet av Tyrigrava.

– Tyrigrava har en historisk verdi for motorfolket, men vi ville unngå at det falt i gale hender, sier Vaadal til oblad.no.


Onsdag 8. juni skal blant annet underskriftene sammen med innstilling legges frem i et møte i formannskapet.

– Førstkommende mandag skal vedtaket tas, sier Vaadal og legger til:

– Interessen motorfolket har vist i dag er formidabel, så får vi se hva som skjer videre, sier han.

Han forteller at nye opplysninger kan gjøre om på innstillingen.

– I kommunen har vi et vedtak om prioritet av motormiljøene, sier Vaadal.

Tror du kommunen snur og finner en løsning som gjør at Tyrigrava forblir et sted for motorhoder?
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser