Nær meid ned av fyllekjører

Pål Anders Ullevålseter kom i mål som nummer 7 på 7. etappe av Rally Dakar i ettermiddag norsk tid, men det var bare på håret den blonde vikingen kom seg til start.
– Jeg holdt på å bli meid ned av en fyllekjører på vei til starten på fartsetappen i Arica i morgentimene i dag. Ved 04:30-tiden lå jeg bak en Mitsubishi Pajero som veivet frem og tilbake i veien, og traff fortauskanten med et kjempesmell ved flere anledninger på begge sider av veien. Tydelig at han var på vei hjem fra fest.

– Jeg kjørte dermed «forsiktig» forbi ham og etter ytterligere noen minutter hørte jeg et nytt kjempesmell rett bak meg. Da jeg snudde meg, så jeg at mannen i Pajeroen krasjet hardt inn i en bygning 20 meter bak meg og det var tydelig at jeg var i siktet hans. Heldigvis kom jeg meg videre til start uten ytterligere problemer, men tanken om at Dakar skulle ende på denne merkelige måten har streifet meg noen ganger i løpet av dagen.

Hjemmeseier
Fartsetappen strakk seg over 270 kilometer sørover fra Arica mot Antofogasta langs Stillehavskysten i Chile.

Ullevålseter var 14 minutter og 3 sekunder bak vinneren av etappen, hjemmeføreren Francisco Lopez Contard, som kom i mål på tiden 03:29:45.

Pål Anders ligger nå drøyt 1 time og 37 minutter bak Marc Coma og har kjørt seg opp til en 10. plass sammenlagt.

Fartsetappen i dag skulle egentlig ha vært på 611 kilometer fordelt på to deletapper, men arrangøren har valgt å kansellere del to fordi de mener det blir for farlig og fordi de mener for mange kommer til og måtte bryte både i MC- og bilklassene. Dette liker Pål Anders dårlig og at dette nettopp er en del av det å delta i Dakar Rally.

En del to i dag vil gitt ham en kraftig fordel i sammendraget fordi han har mer å gå på i de lange og tøffe etappene enn en del av de andre førerne.

Resultater
Etappe 7:
1. Francisco Lopez Contardo, Chile, 03:29:45
2. Cyril Despres, Frankrike +00:02:21
3. Marc Coma, SpaniaA +00:03:45
7. Pål Anders Ullevålseter, NOR +00:14:03

Sammenlagt:
1. Marc Coma, ESP, 26:10:05
2. Cyril Despres, FRA +00:07:24
3. Francisco Lopez Contardo +00:18:27
10. Pål Anders Ullevålseter, NOR +01:37:23

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser