Nå skal Rudskogen få dommen

Fredag 2. september er datoen alle baneinteresserte motorsyklister bør merke seg. Da kommer nemlig den internasjonale banegodkjenneren fra FIM for å vurdere anlegget. Med seg på befaringen får han en representant fra arkitekten Tilke, NMFs grenleder i roadracing Svein Kåre Myrabø, sportssjef i NMF, Anders Minken og eierne av Rudskogen AS.

Sammen skal de befare anlegget, vurdere sikkerheten på de utsatte stedene og prøve å finne løsninger. Myrabø er positiv til møtet selv om han ikke ønsker å forskuttere resultatet.
– FIMs banegodkjenner skal i første rekke få se på punktene på banen med egne øyne, sammen med arkitekten, så får vi se hva de sier. Tidligere har han fått sett bilder og video fra banen og kjenner banen rimelig godt, men hva som kommer ut av det vet jeg ikke.

Sikkerheten er viktigst
Myrabø er heller ikke sikker på om det tas en beslutning der og da den 2. september, eller om saken må vurderes ytterligere.

Hva håper du vil skje?
– Det hverken kan jeg eller vil jeg uttale meg om nå. Det viktigste er at sikkerheten blir hensyntatt.

Myrabø er forøvrig den norske representanten som har besluttet at banen ikke er tilfredsstillende sikkerhtesmessig, mens akitekt Tilke på sin side mener den er bra nok. Førstnevnte understreker samtidig at samtlige parter virker oppsatt på å finne en god løsning for Rudskogen.

Det blir derfor svært spennende å se hva utfallet blir av møtet 2. september.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser