Mye nakne muskler neste år!

Store streetfightere blir et hot segment neste år. «The Beast» er en av toppkandidatene. KTM slapp nylig både bilder og spesifikasjoner for 1290 Super Duke R, og selv om den kanskje ikke er så lik prototypen som vi håpet, er det brutale saker. 180 hestekrefter og 0-200 på 7,2 sekunder, og det med en naken sykkel! Motoren skal levere 100 Nm allerede ved 2 500 rpm.

Men KTM er ikke alene om å lansere en ny modell som krever hår på visse kroppsdeler før du setter deg i salen. Kawasaki har smugvist en ny Z1000 som skal offentliggjøres på EICMA. Ryktene forteller at Kawasaki skal erstatte motoren, som stammer fra ZX-9R, med motoren fra Superbike-modellen ZX-10R.

Også BMW og Ducati er inne på det samme. Ryktene har gått lenge om at BMW skal utvikle en naken S1000RR. De seneste månedene har det florert flere spionbilder, og nå er det kanskje på tide. En Ducati Streetfighter med 1198-motor er ikke et like sikkert kort. Ryktene har ikke vært fullt så intense som de øvrige i år, men modellen det ryktes om var høyaktuell både i 2011 og 2012. Kanskje valgte Ducati å droppe det og konstruere en Streetfighter 1199 i stedet? Mange svar vil komme på motorsykkelmessen EICMA i begynnelsen av november.

Vi skal heller ikke glemme de konkurransedyktige modellene som allerede finnes i segmentet! Den nåværende Ducati Streetfighter S vant testen vår i begynnelsen av året, men fikk tøff motstand fra Aprilia Tuono V4 R – en populær og kompetent modell. Triumph Speed Triple trenger nok en oppdatering for å nå opp i konkurransen, men også denne er en populær streetfighter.

2014 ser ut til å bli et år i de nakne musklers tegn. Forhåpentligvis har alle disse produsentene tenkt på samme måte, for da kommer EICMA til å bli stedet der alt braker løs. Følg med på Bike.no!

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser