Motorsykkelen som tåler en sideveis trøkk

Akkurat som mange andre interessante utviklingsprosjekter tar Litmotors små skritt av gangen med sin prototype kalt C-1. Firmaet, som holder til i California, sier at serieproduksjonen skal begynne i slutten av 2014, og hvis de holder det de lover, har verden noe spennende i vente.

C-1 er et eldrevet kjøretøy som holder seg oppreist og også svinger ved hjelp av et gyroskopisk stabiliseringssystem. To roterende svinghjul snurrer i over 10.000 rpm og skaper et dreiemoment på hele 1762 Nm. Takket være dette skal C-1 være såpass stabil at den til og med skal holde seg oppe ved en sidekollisjon, og dette demonstreres også i videoen.

Toppfarten oppgis til 160 km/t, og 0-100 skal ta seks sekunder. Rekkevidden oppgis til 32 mil per lading, og å lade batteriet til full kapasitet skal ta 4-6 timer avhengig av strømstyrken. Det skal også være mulig å hurtiglade batteriet opp til 80 prosent på kun en halvtime.

Modellen er ment for gateregistrering, og servicenettverk og forhandlere skal finnes i Nord-Amerika. C-1 kan forhåndsbestilles, og en tredjedel av forhåndsbestillingene kommer fra utenfor USA. Prisen er satt til 24.000 dollar. 

Modellens navn, C-1, skal for øvrig byttes ut med noe annet, da flere vil kjenne den igjen fra kjøretøy fra blant annet BMW, Citroen med flere.

Er du interessert i mer informasjon, kan du ta en titt på http://litmotors.com/

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser