Motorbrøl i skibakken

På Kongsberg kommende lørdag er det Crossboard – en kombinertsport hvor det er grenene motocross og boardercross (snowboard) som gjelder.

Og Ailo Gaup går neppe for noe annet enn seier i Kongsberg Skisenter. Han vant nemlig den første konkurransen i denne grenen i 2003, men ble året etter slått av allroundutøveren Lars Ole Granhaug. I fjor måtte Gaup melde avbud på grunn av sykdom, men i år er han altså klar for Crossoard nok en gang.

Dette blir for øvrig den siste konkurransen Gaup kjører før han setter kursen mot USA og Winter X Games, som arrangeres i Aspen, Colorado, siste helgen i januar. For første gang deltar det en europeer i vinterutgaven av X Games, i grenen Big Air (FMX). Gaup er en av tolv utøvere som skal delta i det prestisjetunge arrangementet, der utøverne blir håndplukket.

Konkurransen i Kongsberg Skisenter starter klokken 13.00, hvor det først kjøres en kvalifisering etterfulgt av finale. Banen blir den tøffeste noensinne, og arrangørene garanterer mye action, intens kjemping og selvsagt noen knall og fall.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser