MotoGP: Tidenes race på Assen

Til slutt var det Marc Marquez som tok seieren, men vinneren må nok dele æren med både Rossi, Viñales, Dovizioso, Lorenzo, Rins og Chrutchlow denne gangen. Og de som endte på pallen til slutt – Marquez, Rins og Viñales – kjempet seg til topps i tidenes tetteste top femten.

Maquez stakk av fra pole. I begynnelsen var det Crutchlow som la seg på bakhjulet, til Lorenzo overtok andreplassen etter å ha kjempet seg opp fra tiendeplassen. Han kom seg opp i ledelsen like etter, men en runde senere var det Marquez som kom seg forbi i sving 15, før Lorenzo nok en gang slo tilbake i en av dagens mange halsbrekkende dueller.

Så var det Rossi som angrep for første gang i siste sjikane, og satte av gårde etter Lorenzo. Like etter dundret Rossi inn i bakstussen på Ducatien, sammenstøtet var ikke til å unngå, men begge holdt seg heldigvis på sykkelen, med Marquez, Dovizioso, Rins, Crutchlow og Viñales hakk i hæl.

Marquez tok seg forbi Rossi, Viñales passerte Crutchlow, Dovizioso kjørte forbi Rossi, Dovizioso kom seg forbi Marquez, Marquez slo tilbake, Rins passerte først Rossi og så Dovizioso … men Lorenzo holdt fortet i fronten. Hele åtte førere lå nå innenfor ett sekunds margin, fra Lorenzo og ned til Johann Zarco.

Krigen fortsatte, og det var duket for nok et drama da 15 runder gjensto, og Rins angrep Marquez med bare en hårsbredd mellom førerne. Dette gikk heldigvis også bra, men nå var det Rins og Dovizioso som jaktet på Lorenzo.

Italieneren utfordret teammakkeren til duell om ledelsen like etter, og Lorenzo begynte å falle litt tilbake. Nå var det Viñales som tok ledelsen for første gang, med åtte runder igjen. Så kom Marquez seg opp som førstemann igjen, men i neste runde gikk begge bredt og holdt på å kaste bort alt sammen. Nå var det Rossi som overtok, i siste sjikane, men så fikk DesmoDovi overtaket … håper du fortsatt henger med – og ikke minst at artikkelforfatteren gjør det … 

Marquez kom seg opp som førstemann igjen, og denne gangen holdt det til målflagg. I et av de mest minneverdige og spektakulære racene i MotoGPs historie tok den regjerende mesteren årets fjerde seier, og han har dermed stukket enda mer fra i poengsammendraget.

Bak Marquez fortsatte slaget på Assen. Rins angrep Viñales en siste gang, og Suzuki-føreren tok sin andre pallplass så langt, mens Viñales havnet på pallen for første gang siden Texas.

De fem beste – Marquez, Rins, Viñales, Dovizioso og Rossi – ble fulgt av Crutchlow and Lorenzo, mens Zarco, Alvaro Bautista og Jack Miller kompletterte topp ti.

Så gjenstår det å se om noe kan slå dette fantastiske racet. Første forsøk blir på Sachsenring 15. juli, og etter det er det ti sjanser til i år.

www.motogp.com.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser