MotoGP: Slaget er vunnet

Valentino Rossi startet helgens race på Montegi i pole position, men ble forbikjørt av Marc Marquez allerede i første sving. Sin vane tro angrep italieneren umiddelbart for å prøve å ta tilbake ledelsen, men det gikk ikke.

Valentino Rossis teammakker Jorge Lorenzo hadde virkelig fått opp farten, klarte å overta ledelsen foran Honda-føreren, og prøvde å skape en luke.

Suzuki-motorsyklene virket å trives på Montegi. Aleix Espargaro var godt med allerede fra start; han kjørte forbi Valentino Rossi under første runde. Italieneren slo imidlertid tilbake raskt og gjenerobret tredjeplassen, og han tok så opp jakten på Marc Marquez.

Marc Marquez viste at han akkurat nå er verdens raskeste om bord på en motorsykkel, og kjørte seg opp i hekken på Jorge Lorenzo, som led av smerter fra en stygg krasj under et av helgens tidligere treningspass på banen. Honda-føreren overtok ledelsen på fjerde runde, og Valentino Rossi bremset seg også forbi teammakkeren to runder senere.

Valentino Rossi satte nå alle kluter til for å utfordre Marc Marquez, men katastrofen inntraff på sjuende runde, da han mistet grepet foran på Yamahaen og gled ut i grusen i tiende sving.

Dermed befant Jorge Lorenzo seg brått på andreplassen, og var tvunget til å holde seg på hjulene for at VM-tittelen ikke allerede nå skulle gå til Marc Marquez. Bak ham begynte imidlertid Ducatis Andrea Dovizioso og Suzukis Aleix Espargaro å nærme seg.

Enda en katastrofe for Yamaha inntraff da det gjensto ti runder. Jorge Lorenzo kjørte av, og nå var Marc Marquez‘ VM-tittel sikret. Alt han måtte gjøre var å ta seg i mål, og dette gjorde han – litt satt ut over allerede å ha sikret seg sin tredje MotoGP-tittel som 23-åring. Fra før hadde han også en VM-tittel i 125-klassen og Moto2.

Andrea Dovizioso tok andreplassen foran Maverick Vinales, som kjempet seg forbi sin teammakker Aleix Espargaro helt på tampen av racet. Cal Crutchlow ble beste privatfører, og han sluttet på en femteplass.  

Det gjenstår fortsatt tre race, og det første av disse kjøres på Phillip Island neste helg. Alle detaljer får du som vanlig på www.motogp.com.

Resultat – MotoGP på Montegi:
 1. Marc Marquez ESP Repsol Honda Team
 2. Andrea Dovizioso ITA Ducati
 3. Maverick Viñales ESP Team Suzuki Ecstar
 4. Aleix Espargaro ESP Team Suzuki Ecstar
 5. Cal Crutchlow GBR LCR Honda
 6. Pol Espargaro ESP Monster Yamaha Tech 3
 7. Alvaro Bautista ESP Factory Aprilia Gresini
 8. Danilo Petrucci ITA Octo Pramac Yakhnich
 9. Scott Redding GBR Octo Pramac Yakhnich
 10. Stefan Bradl GER Factory Aprilia Gresini
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser