MotoGP: Drama i Austin

Den krevende amerikanske banen overrasket førerne med et mer ujevnt underlag enn tidligere. Etter helgens trening og kvalifisering fikk vi se Marc Marquez, kongen av Circuit Of The Americas, i pole position. Men fra andre startplass seilte Yamaha-fører Maverick Vinales opp som utfordrer, og på tredje startplass fant vi veteran Valentino Rossi.

Føreren som fikk den absolutt beste starten, var Marc Marquez´ teammakker Dani Pedrosa, som tok starten fra fjerdeplassen. Med Marc Marquez hakk i hæl og Valentino Rossi etter ham, satte Dani Pedrosa opp et høyt, men stabilt tempo.

Maverick Vinales, som mange håpet skulle kjempe om seieren med Marc Marquez, krasjet allerede i andre runde, i sving 18. Bak Valentino Rossi var det nå satellittfører Johann Zarco i Tech 3-teamet som kjempet for å ta seg opp på pallen.

Marc Marquez var raskest, men Dani Pedrosa holdt ham bak seg et godt stykke inn i racet. Han tok til og med tilbake ledelsen etter teammakkerens første forsøk. Etter niende runde klaffet det imidlertid for Marc Marquez, og han begynte å opparbeide seg en luke til resten.

Bak Honda-førerne fikk Valentino Rossi en kamp mot Johann Zarco, som presset italieneren ut av banen i en sving under et forsøk på å kjøre forbi. Tech-3-føreren måtte til slutt vike, Valentino Rossi fant et ekstra gir, og han begynte å ta innpå Dani Pedrosa. Raceledelsen bestemte seg imidlertid for å straffe Valentino Rossi med et tillegg på 0,3 sekunder for at han kjørte ut av banen etter episoden med Johann Zarco.

Kampen om fjerdeplassen sto nå mellom satellittførerne Johann Zarco og Cal Crutchlow, mens Dani Pedrosa ble satt under sterkt press av Valentino Rossi. Italieneren tok seg til slutt forbi Honda-føreren og knep andreplassen med nok margin til at straffen ikke påvirket plasseringen. Marc Marquez var forsvunnet i horisonten og tok sin femte seier på rad i Amerikas GP.

Andrea Dovizioso endte på sjetteplassen for Ducatis fabrikkteam, over sju sekunder bak Cal Crutchlow og Johann Zarco. Suzuki-fører Andrea Iannone kjørte inn til sjuendeplassen etter til slutt å ha tatt seg forbi Jorge Lorenzos Ducati.

Les alle detaljer om helgen på www.motogp.com.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser