Moto Guzzi fyller 100 – nytt museum er åpnet

Den aller første Moto Guzzi Norge – selvsamme sykkel Guiseppe Guzzi kjørte til Nordkapp med i 1928. Du kan se den på Moto Guzzis nye museum

I 1928 kjørte Guiseppe Guzzi en ny Moto Guzzi modell alle de 6500 kilometerne fra firmaets hovedkvarter til Nordkapp. Turen viste hvor godt sykkelens nye og , for den tiden, radikale bakfjæring med svinggaffel fungerte. Det er derfor helt logisk at den alle første Moto Guzzi «Norge» får en fremtredende plass i utstillingen. Ved fylte 100 ser det ut til at Moto Guzzi er ved bedre helse enn noen gang før og det nyåpnede museet er bevis godt nok på det. Museet ligger på området ved den gamle fabrikken i Mandello del Lario, men bygningen er pusset opp og inneholder en komplett samling av alle Moto Guzziz modeller – alle perfekt restaurert for å hedre Guzzis bragder på vei og bane.

Fra de minste til de største – og en hel del du ikke en gang visste eksisterte!

Samlingen er komplettert med de syklene som manglet i det gamle museet og utstillingen er organisert
både kronologisk og etter tema. Hele samlingen går over to fulle etasjer, utstillingsarealet er vesentlig større enn før og hele samlingen er derfor letere å få oversikt over. Dersom sommerferien inkluderer en Italia-tur kan dette være en av opplevelsene man bare må få med seg. I tillegg er området rundt Mandello vakkert.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser