Møt Christer Miinin – Bikes nye testsjef

Christer Miinin uttaler selv at han føler seg svært velkommen og gleder seg til den nye jobben. Han har lang erfaring fra alle mulige motorsykkeltyper – moped, cross, enduro, landeveissykler. Og ikke minst som konkurransefører, der han har brukt en god del tid på å teste og utvikle ulike produkter for å bli raskest og best mulig.

Han tok lisens i 1998, som 27-åring. Han kan skilte med tre SM-titler i Superbike, en NM-tittel i samme klasse, og en SM-tittel i 600 Superstock, som han vant samtidig som han tok en av Superbike-seirene i 2004. Han har blitt tredjemann i Endurance-VM, og var raskeste nykommer under Isle of Man TT i 2007.

2015-planene innebærer først og fremst å ha det moro, for da vil resten i hans øyne komme av seg selv. Selvfølgelig handler det om å administrere en seriøs testvirksomhet, men han vil også innføre enda mer av eventyrfølelsen. Som eksempel nevner han den gangen Bike kjørte tre touringsykler til Tsjernobyl. Det ble veldig mye kjøretid i løpet av de dagene testen varte, samtidig som det la noe ekstra til testen.

Akkurat nå legger han siste hånd på prøvekjøringene av Kawasakis WSBK-sykkel og KTMs Moto3-sykler, som han testet i Spania for to uker siden. Dette får du se på trykk i Bike nummer to over nyttår.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser