Misano-helgen endte med ny dobbeltseier

I det første racet i går skjøt Rea fra teammakker Tom Sykes i starten, og viste seg nok en gang å være uslåelig. Chaz Davies tok andreplassen, mens Eugene Laverty kompletterte pallen.

Rea opparbeidet seg en komfortabel luke til resten, mens Laverty og Davies gjorde kort prosess med Sykes. Michael van der Mark meldte seg også på i kampen med en pangstart fra ellevteplassen.

Mens Rea forsvant i det fjerne, klarte Davies til slutt å komme seg forbi Apriliaen i runde 16, da Laverty gikk bredt. Dette ble dermed Davies sin tredje andreplass på rappen.

Laverty hadde på sin side grunn til å være fornøyd med sin andre pallplass på rad etter fire år uten en eneste tur opp på podiet.

I dag sikret Rea seg dobbeltseieren på Misano. Denne gangen ble det imidlertid ingen parademarsj, han måtte virkelig grave dypt for å hamle opp med Michael van der Mark, og sikret seg først seieren da det gjensto tre runder.

Siden det nå venter to måneders sommerferie på førerne, var de fleste på hugget for å vise seg frem i det siste racet før ferien. Xavi Fores kom best ut fra starten, men tekniske problemer gjorde slutt på moroa to runder senere. I mellomtiden kom Rea seg opp som femtemann, men Chaz Davies fikk overtaket på ham i andre runde.

Van der Mark gjorde det beste ut av ledelsen, mens Rea kjempet innbitt mot begge fabrikk-Ducatiene – både Davies og Marco Melandri. Til slutt gikk Rea seirende ut av kampen og tok opp jakten på van der Mark. Kawasaki-mesteren tok ham igjen da det gjensto fem runder, og det samme gjorde Melandri. Det var nå mindre enn et halvt sekund som skilte disse tre. Men med tre runder igjen å kjøre kom Rea seg opp som førstemann etter noen spektakulære manøvre.

Van der Mark hadde nok krutt igjen til å holde Melandri unna, og sikret den fjerde helgen på rad med en Yamaha på pallen. Melandri klarte ikke å gjenta seieren fra fjorårets race nummer to, men tredjeplassen gledet både ham og hjemmefansen.

Som dere kan se, har Rea nå en temmelig komfortabel ledelse før World Superbike starter igjen i midten av september.

Både det nordirske publikumet og andre roadracing-tilhengere verden over har imidlertid vært gjennom en racinghelg med svært blandede følelser. I går omkom North West 200- og Ulster GP-vinner William Dunlop under trening til arrangementet Skerries 100.

Dette er tredje gangen Dunlop-familien rammes av et tragisk dødsfall. Hans far Robert omkom under North West 200 i 2008, mens onkelen Joey ble drept i en krasj i Estland i 2000.

Nok en gang har motorsportmiljøet fått en tragisk tankevekker om risikoen førerne utsetter seg for i real roadracing i forhold til å kjøre på de ulike banene.

www.worldsbk.com

 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser