Max Biaggi i storform

For to uker siden var det nemlig eldstemann i feltet, Max Biaggi (38) som overasket mest, med dobbeltseier i Portimao, på sin Aprilia RSV4 1000F. Veteranen virker veldig godt forberedt foran årets sesong og har ikke vunnet noen tittel siden 1997. Han vant 250-VM 4 år på rad, de 3 første for Aprilia og den siste for Honda. Hans teamkollega Leon Camier, som er regjerende Bristisk mester i Superbike, viste også at Apriliaen er svært konkurransedyktig i år. Han kjørte inn til to femteplasser i Portimao og var bare 3,1 sek bak Biaggi i mål, i heat nummer 2.

Tett kamp
Det ligger an til å bli en tett og spennende kamp om årets VM-tittel. Allerede på de to første løpene har vi hatt to forskjellige førere i Pole position, for aller første gang, og tre forskjellige vinnere. Det er 25 førere på plass i Superbike klassen denne helgen, fordelt på 7 forskjellige merker.

Leon Haslam (26) er i år fabrikksfører for Suzuki, og tok sin aller første seier i Superbike-VM, fra sin aller første Pole position i åpningsløpet i Australia. Han leder fortsatt mesterskapet etter at 4 heat er kjørt, med Max Biaggi på en andreplass, 16 poeng bak.

Supersport-VM
Suzuki og Yamaha har valgt å ikke prioritere årets Supersport-VM, og feltet er betydelig mindre enn i fjor. Det var kun 17 sykler til start på det første løpet i Australia, og det er 13 ferre enn i 2009. Den tyrkiske føreren Kenan Sofuoglu (25) vant Supersport-VM i 2007, og ble dermed første tyrker som vant en VM-tittel på motorsykkel. Han prøvde seg i Superbike året etter, men etter svake resultater, kom han tilbake i Supersport klassen igjen og avsluttet med en 3 plass sammenlagt i fjor. Han leder klassen etter at han vant løpet i Portimao, og er en av favorittene til å ta en ny tittel, i tillegg til Eugene Laverty og Joan Lascorz.

Norsk deltagelse

Kim Arne Sletten (23) og Fredrik Karlsen (20) kjører i år for det belgiske teamet, MTM Racing Team (www.mtmracingteam.com). Kim Arne debuterte for dette teamet på Donington i fjor, og har slitt litt med skader i sesongstarten. Han fullførte med en 22. plass i Supersock 1000 i Portimao.
Fredrik, som er eldstemann i Superstock 600 klassen, tok sin aller første pallplassering i Portimao med en 3. plass. Han var nær ved å bli innblandet i et uhell på den første runden, som felte Ten Kate junior fører Florian Marino (16). Fredrik lå lenge på en 2. plass, og ramlet ned til 4. plass, på den nest siste runden men klarte så vidt å kapre 3. plassen igjen kun få svinger før målgang.
– Med en snittalder på 17 år, lite rutine og 110% innsats, må det bli en del «nasty moments» i løpet av en sesong i denne rekrutteringsklassen. Fredrik ble slått av en 15-åring, men har tempo og rutine nok til å vinne denne serien sammenlagt. Han har skaffet seg mange gode kontakter allerede og har gode muligheter å etablere seg i dette sirkuset, sier Rolf Kåre Valderhaug.

13:30: Supersport Live

Du kan også se det på nett. Eurosport Player streamer alt som går på Eurosport og Eurosport 2. I tillegg legges alle løp ut som VOD i etterkant, inklusivt Superstock 1000 og 600. Denne tjensten koster NOK 45 pr. måned og har ingen bindingstid.