Måtte hjelpe bevisstløs rival

Pål Anders Ullevålseter stoppet og hjalp en av sine konkurrenter på gårsdagens etappe av Dakar-rally. Oslogutten fant chileneren Fransisco Lopez liggende bevisstløs helt på slutten av etappen og løp bort for å se hvordan tilstanden var. Ullevålseter fikk kontaktet hjelpepersonell over nødtelefonen som alle syklene er utstyrt med.

– Han våkna kun 10 minutter etter at jeg hadde oppdaget han og insisterte på å kjøre videre, forteller Ullevålseter som ble hengende bak han et stykke på sykkelen for å se om han klarte seg bra.

Alt fungerte
Etter gårsdagens mareritt, hvor Ullevålseter blant annet slet med sykkelen i en stri elv, var det godt å se at ting fungerte bedre for nordmarksgutten. Fjell av sanddyner preget deler av dagens løp og det er et underlag som passer godt for nordmannen.

– I dag gikk det skikkelig bra. Alt fungerte med sykkelen. En knalldag, forteller en svært glad Ullevålseter.
Pål Anders Ullevålseter går nå opp fra en 9.plass til en 7.plass sammenlagt. Dagens etappevinner ble spanske Jordi Viladoms med tiden 06.35.26. Andreplassen gikk til Alain Duclos fra Frankrike 01.06 bak, mens Pål Anders tok en sterk 3.plass kun 02.07 bak dagens etappevinner.

Sammenlagt ligger Ullevålseter nå cirka 45 minutter bak Despres på tredjeplass, men bare rundt 15 minutter bak Viladoms på 4-plass. Det er altså fortsatt gode sjanser til å kjøre seg oppover i sammendraget.

Dagens etappe
Avlyst på grunn av tåke.

TV-dekning Dakar 09
Eurosport, Live
Klokken: 19.15-19.30 og 23.00-23.45

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser