Marquez til topps, Rossi krasjet

Marc Marquez har tatt karrierens seier nummer sytti i Malaysia. Det så lenge ut til å bli en knokkelkamp med Valentino Rossi, men det endte dårlig for sistnevnte. Dermed kunne Alex Rins og Johann Zarco følge etter Marquez opp på pallen.

Da lysene ble slått av, var Rossi først ute, mens Zarco la seg rett bak. Jack Miller kom ut som tredjemann, mens dagens vinner la seg på sjetteplassen etter å ha fått disiplinærstraff og måtte starte i tredje rekke.

Marquez klatret seg målbevisst oppover, til tross for et tilbud i slutten av første runde, som isteden endte med at Andrea Iannone var den som krasjet ut rett bak ham.

Til slutt var det bare Rossi som lå foran årets mester. Differansen var på 1,1 sekunder etter ti kjørte runder. Da det gjensto sju runder, var differansen under sekundet. Marquez kjørte som vanlig helt på grensen, og han fikk enda et tilbud i sving 5. Med fem runder igjen var differansen 0,7 sekunder. Skulle Rossi klare en kjærkommen seier? Et forhjulslipp i sving 1 da det gjensto fire runder, satte dessverre en stopper for denne drømmen, og Marquez kunne kjøre ensom inn til seieren. 

Zarco ledet kampen om andreplassen da en runde gjensto, men Alex Rins kom seg forbi, og førstnevnte klarte ikke å svare. Rins endte på sin fjerde pallplass denne sesongen, mens Zarco tok sin første tur opp på pallen siden Jerez. Maverick Viñales hentet seg inn etter en dårlig start og ble fjerdemann. I sitt siste race på Sepang ble det en hederlig femteplass på Dani Pedrosa, mens Andrea Dovizioso ikke klarte å tangere resultatet fra de to siste årene med sin sjetteplass, men spikret likevel andreplassen i mesterskapet siden Rossi kjørte ut.

Om to uker avsluttes det hele i Valenzia. Alle resultater fra Malaysia finner du her. 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser