Marquez suveren vinner i Argentina

Kombinasjonen Marc Marquez og hans Honda var tilbake til å fungere optimalt under Argentina-helgen. Det resulterte først i pole position etter kvalen.

Racet begynte med dramatikk ved at Michelin trakk tilbake begge bakdekkalternativene som opprinnelig skulle vært benyttet. Risikoen ble vurdert som for høy etter at Scott Reddings bakdekk eksploderte under siste treningspass. Et nytt medium dekk ble introdusert for at racet kunne bli kjørt, men dette innebar at førerne fikk begrenset med tid til å bli kjent med de nye egenskapene.

I selve racet fikk Marquez en dårlig start, men hentet seg inn igjen. På tredje runde passerte han erkerival Valentino Rossi, men klarte ikke å riste sistnevnte fra seg før de kjørte inn i depotet i ellevte runde for å bytte løpssykler. Etter løpssykkelbyttet var ikke Rossi i stand til å utfordre Marquez om seieren.

Rossi måtte nå kjempe for å holde Maverick Vinales, Iannone og Dovizioso på avstand. Men Maverick Vinales krasjet i begynnelsen av 18. runde etter å ha prøvd seg på Rossi. Ducati-førerne kjempet til slutt om andre- og tredjeplassen foran Rossi, men det gikk så hett for seg at Iannone krasjet med teammakkeren på siste runde, og dermed dekket de bordet for The Doctor. Raceledelsen har i etterkant besluttet å straffe Iannone for denne episoden.

Det var hele 7,679 sekunder som skilte Marquez og Rossi ved målflagg. Nå leder spanjolen MotoGP sammenlagt med åtte poeng foran Rossi. Gårsdagen var andre gang Marquez vinner i Argentina, der banen og forholdene tydeligvis passer spanjolens kjørestil godt.

Dani Pedrosa kunne klyve opp på den siste pallplassen etter å ha avansert fra femte til tredje i løpet av de to siste svingene i racet, og etter å ha blitt presset ut i starten.

Helgens mest fornøyde mann var kanskje Eugene Laverty, som endte som fjerdemann og på sin beste plassering hittil i MotoGP.

Jorge Lorenzo vant premiereracet for to uker siden, men endte i grusen etter 16 runder. Lorenzo selv kom uskadd fra episoden, men løpssykkelen fikk seg en smell slik at ekvipasjen ikke kunne fortsette.

Nå fortsetter MotoGP-aktørene til Austin for runde tre ved Circuit of the Americas neste helg.

www.motogp.com finner du som vanlig utfyllende detaljer om hele helgen.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser