Márquez for tredje gang på COTA!

Selv om han under kvalen måtte springe langs hele depotet og hente andresykkelen etter havari på start/mål, sto Marc Márquez lengst fremme i startfeltet. Under de tidligere racene var det svært våte forhold, men i MotoGP var det solskinn som gjaldt (sett bort fra en våt bro som forårsaket at racet startet 37 minutter for sent).

Dovizioso kastet seg inn i første sving og gikk ut i ledelsen. Tett fulgt av Márquez, Rossi og Iannone lå tittelforsvarer Marc Márquez  bak Ducati-føreren. Men et par runder senere grep Márquez sjansen, overtok ledelsen og holdt den hele veien til målflagg. Dette er tredje gang på rad at han tar pole og vinner racet på COTA, og det er hele åttende gang  på rad han vinner et race i USA.

Rossi, Iannone og Dovizioso kjempet så om resten av pallplassene. Rossi og Dovi sloss steinhardt gjennom hele racet, mens Iannone gradvis begynte å falle bakover for til slutt å bli forbi- og frakjørt av Lorenzo. Rossi slet med et fullstendig ihjelkjørt framdekk og kunne ikke hamle opp med Dovizioso på slutten. Dermed sikret sistnevnte fører Ducati enda en andreplass, mens Rossi – som vant det forrige og uhyre spennende racet – havnet på bronseplassen.

Neste race kjøres allerede om en uke, i Argentina.

Som vanlig finner du all info om helgen, terminlister og bilder på www.motogp.com.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser