Mange skader og tapt tid

Fartsetappen strakk seg over 423 kilometer fra Calama til Iquique ved Stillehavskysten i Chile og var preget av småveier og vanskelig terreng.

Det var også en dag hvor to av sammenlagtkanonene måtte i bakken. Først var Marc Coma uheldig og skadet både seg selv om sykkelen. Heldigvis for Coma tapte han ikke all verdens på uhellet, og han leder fortsatt totalt. Litt senere var det ironisk nok franskmannen Pain som skadet seg så alvrolig at han er ute av årets Dakar Rally. Det er dessverre også Team Scandivaia-fører Thomas Berglund som krasjet og måtte hentes av helikopter. Han brakk etter det vi vet kragebeinet, men er på beina igjen nå. Trolig reiser han hjem i dag.

Over en time bak
Ullevålseter hang lenge bra med de raskeste, men i mål var han 17 minutter og 1 sekund bak vinneren av etappen Paulo Concalves fra Portugal, som kom i mål på tiden 05:12:23.

Pål Anders Ullevålseter ligger nå 1 time og 19 minutter bak den beste i sammendraget (Coma) og har kjørt seg opp på en 16. plass. Han er likevel ikke helt fornøyd med tingenes tilstand.

– Det har gått relativt greit i dag, men jeg er litt for defensiv i kjøringen i forhold til de de beste. Da jeg kom til denne byen i fjor, hadde vi unnagjort to lange ørkenetapper – som jeg er best på – og foreløpig har vi ikke sett sand en eneste gang. Bare småveier og kjeitete terreng som ikke passer meg så godt. Men jeg ser altså frem til mer ørkensandterreng. Da skal jeg ta flere enn det jeg har gjort i dag, selv om jeg er fornøyd med avansementet på resultatlistene både på etappen (9. pl.) og sammenlagt (16. plass).

Høyden skapte trøbbel
Ellers så mangler teamet en god del av utstyret, siden de mistet servicelastebilen i fjellene på onsdagens etappe. Gikassa røyk, trolig fordi den ikke tålte høyden. To av teknikerne har derfor blitt igjen i Calama for å få reparert den.

Det var forøvrig ikke bare girkasser som hadde problemer i høyden. Flere av førerne måtte ha oksygentilførsel underveis, siden førerne var så høyt oppe som 4 800 meter over havet.

Endelig sanddyner
Dagens etappe ser mye bedre ut med tanke på vårt norske håp. Utforskningen av Atacama-ørkenen i år bringer Dakardeltakerne til Arica, den siste byen før den Peruanske grensen. «Menyen» i dag er full av sanddyner, som blir større etter hvert som dagen går.
Spesialetappen foregår delvis gjennom surfing på sanddyner og slalomkjøring mellom sand og tørre områder av busker og gress. I dag gjelder det å være tålmodig, og ha tid til å navigere riktig.

Alle disse ingredienser kan være en super blanding for Pål Anders. Han er fornøyd med sykkelen i sand, og kjenner endelig at det begynner å bli ordentlig moro. Med en 9.plass i går, og nyskiftet motor, håper han å ha det aller beste utgangspunkt for en topp innsats i dag.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser