Malin mot strømmen

Malin skadet – må trolig stå over NM. Slik startet en e-post redaksjonen mottok for noen dager siden. Med halen mellom beina måtte jeg ærlig innrømme at jeg egentlig ikke hadde særlig god kunnskap om hvem denne Malin var.

Jeg hadde vel strengt tatt ikke hørt navnet engang. Derfor svarte jeg det, at jeg ville vite mer, og dermed kom historien som startet med «det var en gang».

I dag er Malin Kjernsli Ryens et stort norsk talent på jentesiden av motorcross. Fra små forsiktige treningsrunder har veien gått til seier i klubbløp og heatseier i kretscupen og i fjor ble hun tatt med i en prosjektgruppe innad i Norges Motorsport Forbund (NMF) som heter Jenteprosjektet.

Ikke for pyser
Etter en imponerende start på sesongen i forrige runde på hjemmebane på Lunner, må 13-åringen nå trolig stå over den andre runden på Tynset etter å ha skadet seg under et klubbløp. Med brist i to ribbein, skulderen halvveis ute av ledd og forslått muskulatur, spøkte det lenge for lunnerfører Malin Kjernsli Ryens deltagelse i den andre NM-runden i motocross på Tynset.

Malin falt kraftig på et platåhopp på Slettholen i Nord-Odal. Det unge motocrosstalentet måtte belage seg på å ta ta det rolig en uke, og pappa Thomas har gitt klarsignal til å stille til start i i helgens NM-runde i motocross.

Malin skulle etter planen kjøre både NM i klassen MX85 i konkurranse med gutta, i tillegg til å kjøre andre runde i Norgescupen for jenter. Skaden er likevel såpass merkbar at hun i helga kun kjører i jenteklassen. Forrige runde fikk hun en knallstart i Norgescupen for damer og leder sin klasse, mens hun i NM og gutteklassen nok stresset litt i konkurranse med langt eldre førere og ikke nådde målet om å kvale inn til finaleheatene.

NM i helgen
Det unge motocrosstalentet skal utover sesongen delta i klubbløp, alle Norgescup-rundene for jentene under NM, samt kjøre NM-rundene i klassen MX85 sammen med gutta.

Men først er det NM og norgescup. I helgen er nemlig stort sett det som er av både unge og gamle i norgeseliten i motocross samlet på Tynset for å kjøre NM og Norgescup.

OPPDATERING:Malin trosset smertene, stilte til start og vant. Dermed leder hun fortsatt norgescupen sammenlagt for jentene i sin klasse.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser