– Målet er pallen!

Det norske stortalentet setter både høye krav og mål for seg selv foran helgens debut i Rookie GP. Målet er nemlig pallen!
– Jeg håper jo å komme på pallen, men topp fem er også bra. Jeg tror jeg skal greie det, men jeg må jobbe hardt for det. Alt sammen må jobbes hardt for, sier Sturla på telefon fra Spania.

Hvordan er sykkelen?
– Sykkelen er veldig bra. Litt bedre enn den jeg bruker hjemme. Blant annet er både toppfarten og dempingen bedre og det gjør den lettere å kjøre fort med i svingene.

Ikke nervøs
Skal vi tro både Sturla selv og mor Guro blir i hvert fall ikke nervene en negativ faktor.
– Jeg er i alle fall ikke nervøs nå, men de kommer nok før start på søndag. Jeg pleier i grunn ikke være så plaget med nerver, og det er heldigvis i hvert fall ikke sånn at jeg må løpe på do hele tiden.

Det inntrykket deles av mamma Guro, som også fungerer som teamsjef.
– Foreløpig er han tilsynelatende helt rolig og har det veldig bra. Det ser ut som han koser seg og suger til seg inntrykk fra de andre førerne og spør om råd om sporvalg etc. Han har et veldig naturlig tilnærming til hele opplegget selv om det er ekstremt stort.

Nerver eller ei. Stort må det definitivt være for en norks guttepjokk å spasere rundt i depotet med de store gutta som Rossi, Hayden og Pedrosa. Førstnevnte er også Sturlas idol i GP-sammenheng.
– Ja, jeg liker Rossi best. Drømmen er å en gang kjøre like fort som ham. Det hadde vært fett det, innrømmer han.

Men blir det ikke litt slitsomt med alle som skal ha en bit av deg tror du?
– Nei, det tror jeg skulle gå fint.

Blir Bike-blogger
Selve løpet i MotoGP Rookies Cup går rett etter at MotoGP løpet er ferdig, ca klokken 15.30 på søndag. Før den tid skal det gjennomføres to treninger i dag og kvalifisering i morgen.

Bike vil selvsagt oppdatere deg på hvordan det går på søndag, men kan i dag også avsløre at Sturla vil dele sine opplevelser med Bike-leserne på bike.no fremover. Han blir nemlig å finne som en av våre bloggere og vil derfor fortelle leserne om livet i paddocken blant verdens raskeste motorsyklister. Første bidrag kommer allerede rett over helga så det er INGEN gode grunner til å logge seg av Bike før godt ut i neste uke!

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser