Magasinproduksjon og MotoGP-trening

Slitne etter den svenske MC-messens mange og lange, men svært så trivelige dager sitter vi igjen på plass i redaksjonen. Vi jobber på høygir for å få magasinet ferdig. De siste artiklene skrives, og øynene svir av korrekturlesning. Men – og jeg mener virkelig men – det finnes også andre ting i redaksjonen som holder meg selv og sjefredaktør Tobias på alerten, nemlig live-sendingene fra de første testene i MotoGP-sirkuset. Hele seks timer med sending hver dag, tre dager på rad!!!

Vi er nærmest euforiske! Både Tobias og jeg følger sendingene minutt for minutt, og vi følger først og fremst med på en bestemt førers prestasjoner på banen! Det er verken verdensmesters Lorenzos prestasjoner som lokker oss; heller ikke Marquez’ spektakulære kjørestil. Vi bryr oss heller ikke så mye om hvor raskt Rossi programmerer sin kjørestil for å passe de nye Michelin-dekkene og den nye elektronikken fra Magneti Marelli. Blikket rettes mot en australier som gjør comeback som testfører hos Ducati. En fyr som pensjonerte seg fra racing som 27-åring siden han ble lei av all politikken i sporten. Dere vet sikkert hvem jeg mener hvis dere har den aller minste interesse for racing. Det er Casey Stoners kjøring som får oss til totalt å miste fokus så snart han nevnes eller syns på TV-skjermen.

Tobias vil så gjerne at han skal banke gørra ut av alle andre førere, for til tross for at han vært pensjonert GP-stjerne i noen år allerede, kan han fortsatt kjøre motorsykkel som få andre. Det er mulig at Rossi når opp på Stoners nivå når det gjelder talent, men ingen andre kommer i nærheten av hastigheten hans uten å legge ned et tusentalls timer bak styret i trening. En skal heller ikke glemme at Casey er Ducatis eneste verdensmester i moderne tid. Ingen annen har vunnet på en Ducati, til tross for diverse forsøk. Ikke engang selveste Valentino Rossi.

Dere som har gått glipp av at MotoGP-førerne er på Sepang i Malaysia, har ennå en mulighet til å se testen. Still klokken på 03:00 i morgen, og logg så inn på Motogp.com med brukernavn og passord (en slik konto har vel alle?), så er det bare å nyte underholdningen. Det finnes vel ikke noe koseligere å starte dagen med?!

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser