Lorenzos sjette i år

Jorge Lorenzo sikret seg seieren foran 67 000 fans i Gran Premio Movistar de Aragón. Dani Pedrosa fightet tett og uhorvelig spennende med Valentino Rossi de siste rundene. Til slutt var det Pedrosa som passerte mål et snaut tiendels sekund foran Rossi, mens teammakker Marc Marquez krasjet seg ut av racet. Dermed er Rossis sammenlagtledelse redusert til 14 poeng idet det gjenstår fire race i år.

Det ble drama i starten. Marquez gjorde en feil slik at Lorenzo ledet inn i første sving, Iannone lå som to, mens Marquez datt ned til tredjeplass fra pole position. Spanjolen passerte imidlertid Iannone i løpet av de første svingene, og tok opp jakten på Lorenzo.

Rossi banet seg vei gjennom feltet fra sjetteplass på griden, men etter den første runden lå han allerede to sekunder bak Lorenzo.  Verre var det med Marc Marquez, som krasjet seg ut i tolvte sving idet han var i ferd med å kjøre inn Lorenzo. Etter fem krasjer i år ligger han nå hele 70 poeng bak ledende Rossi.

Iannone avanserte opp på andreplassen da Marquez krasjet, men Pedrosa tok seg forbi Ducati-føreren i tredje runde. Rossi satte inn et ekstra gir og avanserte opp på bronseplassen i runde fire, men teammakker Lorenzo dro sakte,men sikkert fra og ledet med tre sekunder da runden var ferdigkjørt.

I åttende runde satte Pedrosa og Rossi opp farten, og Lorenzos ledelse ble redusert til 2,6 sekunder. Men Lorenzo svarte da han så meldingen på depottavla, og økte nok en gang ledelsen til drøye tre sekunder idet det gjensto ti runder. Rossi hang på bakhjulet til Pedrosa, og disse to kjempet en spektakulær duell gjennom de siste rundene. Rossi ville ikke gi opp forsøket på å sikre seg fire ekstra poeng med en andreplass. Det ble en utrolig spennende sisterunde, men Pedrosa klarte å holde stand i siste sving og knep andreplassen et snaut tiendels sekund foran årets sammenlagtleder.

Med sin åttende doble pallplassering i år har Movistar Yamaha allerede sikret seg tittelen som årets MotoGP-team, selv om det gjenstår fire race. Dette er første gang temaet tar seieren siden 2010, og de har dermed brutt seiersrekken til Repsol Honda-teamet, som har vunnet de siste fire årene. Lorenzo har seks seire i år og Rossi fire, og dermed har teamet vunnet 10 av de 14 racene så langt.

Les mer om førere, resultater og se flere bilder på www.motogp.com.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser