Lorenzos fjerde på rad

Ved Gran Premi Monster Energy de Catalunya ble 97 000 fans i dag vitne til at Lorenzo tok sin fjerde seier på rad. Dette er første gang Lorenzo har klart fire på rad, og i samme slengen slo han også Casey Stoner’s gamle rekord for hvor mange påfølgende runder en fører har ledet (83), for Lorenzo har nå ligget i ledelsen i de siste 103 rundene.

Selv om det så ut som om han hadde full kontroll, innrømmet han etterpå at dette ikke hadde vært tilfellet:  – For å være ærlig var de siste ti rundene i dag sannsynligvis blant de hardeste og mest intense i min karriere. Valentino kjørte veldig fort, og siden banen var veldig varm og jeg hadde dårligere grep enn i går, er jeg svært glad for sluttresultatet.

Den eneste som var i nærheten av Lorenzo under hele racet, var teammakker Valentino Rossi. Lorenzo må ha hatt en følelse av déjà vu da tavla fortalte at Rossi tok innpå mot slutten som i 2009-utgaven, da italieneren passerte ham i siste sving.  – Da han reduserte forspranget fra to til 1,4 sekunder, ble jeg oppriktig bekymret for å tape, uttaler Lorenzo. 

Rossi innrømmer på sin side at han ga Lorenzo for mye i starten. Idet han kom seg opp på andreplassen, hadde Lorenzo allerede et forsprang på 1,5 sekunder. Rossi uttaler at han hadde hatt fart nok til å ta opp kampen hvis han hadde kommet bedre ut i starten, og at han viste solide bremseferdigheter gjennom racet.

Etter sju race er differansen nå på bare ett fattig poeng i Rossis favør. Siden de holder samme fart gjennom rundene, kan det bli svært interessant å følge den videre tvekampen, for det ser nå ut til at det er disse to det vil stå mellom i årets MotoGP. Men Rossi må jobbe mer med prestasjonene under kvalen før det kan bli helt jevnt.

Marc Marquez virket som den eneste føreren som kunne utfordret Lorenzos seier i dag, men dessverre ble han i overkant hissig på grøten på hjemmebane og krasjet i tredje runde. Nå ser det ut som han kan se langt etter sin tredje sammenlagtseier på rad. Han ligger som femtemann, 69 poeng bak Rossi. Men det gjenstår elleve race, og mye kan fortsatt skje.

Dani Pedrosa passerte målflagget på den siste pallplassen, men over 18,5 sekunder bak Yamaha-duoen. Dette er hans første pallplass i år, og han forbedrer stadig prestasjonene etter armpump-operasjonen. Selv om det var umulig å matche Lorenzo og Rossi, gleder han seg over at den etterlengtede pallplassen kom på hjemmebane.

I morgen kjøres det en offisiell test ved Circuit de Barcelona-Catalunya, og da får resten av førerne sjansen til å prøve å tette luken til Yamaha-duoen.

Flere referater og alle resultater finner du på www.motogp.com. Neste sjanse for førerne til å høste poeng er på Assen 27. juni.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser