Lorenzo til topps i dag og sammenlagt

Jorge Lorenzo hadde ledelsen fra start til mål i et av årets mest dramatiske race. Det er bare tre førere hittil som har vunnet MotoGP sammenlagt fra utfordrerposisjon. Valentino Rossi kjørte et av sitt livs tøffeste race fra 25. startposisjon og passerte målflagg som fjerdemann, men det holdt ikke til å forsvare ledelsen han hadde foran finaleracet. Det skilte bare 0,263 sekunder mellom Lorenzo og Marquez i mål, og Pedrosa tok tredjeplassen etter en thriller av en avslutning som godt kunne ført til et annet sammenlagtresultat, så 110 000 fans på en utsolgt arena i Valencia fikk full valuta for pengene.

Utrolig opphenting fra Rossis side
Både Marquez, Pedrosa og Andrea Iannone fulgte på Lorenzo etter start. Rossi skjøt av gårde og lå som 16. mann allerede etter første sving. Etter andre runde lå han oppe på 12., passerte to førere til i løpet av den tredje, og siden Iannone krasjet ut av racet, lå han som niendemann etter tredje runde. Publikum trodde knapt det de så. Men Lorenzo kjørte like bra i teten og holdt avstanden til Marquez på rundt 0,4 sekunder. Pedrosa lå litt bak teammakkeren, mens de tre i fronten hadde opparbeidet en luke på 3,5 sekunder ned til Andrea Dovizioso.

20150811195526.jpg?itok=SSWWU9p_

Allerede i tolvte runde kom Rossi seg forbi Dovizioso og la beslag på fjerdeplassen, men var på dette tidspunktet 11 sekunder bak Pedrosa. Alt tydet på at han måtte nøye seg med denne plasseringen siden han hadde 0,3 sekunder saktere rundetid enn trioen foran ham. Nå var det eneste håpet om Lorenzo datt ned på tredjeplass – det var med andre ord bare Honda-duoen som kunne stoppe Lorenzo nå.

Tett mellom trioen i teten
Da det gjensto åtte runder, begynte Pedrosa å tette luken opp til teammakkeren til snaue to sekunder, og brått var det han som var raskest på banen. Mens Marquez stadig utfordret Lorenzo helt i teten, tok Pedrosa innpå, og med tre runder igjen var det kun et halvsekund som skilte de tre beste. Rossi lå 18 sekunder bak og håpet på et mirakel. Da det gjensto to runder, prøvde Pedrosa seg på andreplassen, men Marquez slo tilbake.

Siden Honda-førerne byttet plass, fikk Lorenzo en ørliten luke i fronten, og da han krysset linjen for siste runde, var ledelsen på 0,347 sekunder.
Spenningen var til å ta og føle på, men Lorenzo holdt hodet kaldt gjennom de siste svingene selv om Marquez satset alt han hadde på å komme seg forbi. I mål var differansen snaue tre tideler.

20150811195648.jpg?itok=QwFNHuLl

Dette var 28-årige Lorenzos sjuende seier i år og hans MotoGP-seier nummer 40. Sammenlagt tok han mesterskapstittelen med fattige fem poeng. Dette er hans femte verdensmestertittet totalt og hans tredje i MotoGP.

Valentino Rossi har dermed til gode å vinne sin tiende sammenlagtseier, selv om han gjorde sitt ytterste i dag ut fra et håpløst utgangspunkt.

Allerede tirsdag og onsdag vender førerne tilbake til Valencia for de første testene foran 2016-sesongen.

Du finner alle resultatene fra i dag og den fullstendige sammenlagtlisten på www.motogp.com.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser