Lorenzo til topps i Brno

Spanjolen kjørte til slutt inn til seier snaue 4,5 sekund foran Marc Marquez, og med teammakker Valentino Rossi som tredjemann. Lorenzo leder nå årets MotoGP sammenlagt. Han har samme poengsum som Rossi, 211 poeng,  men ligger hakket foran på grunn av sine fem seire.

Det var nesten perfekte forhold ved den 5,2 km lange Automotodrom Brno. Solen skinte, og banetemperaturen nærmet seg 42 grader. Drøye 138 000 fans var møtt opp for å feire 50-årsjubileet for det første GP-racet ved Brno, og dermed passet det perfekt at sesongens argeste konkurrenter til slutt kunne stige opp på pallen. Det hører også med til historien at alle tre hadde valgt forskjellige dekkombinasjoner denne gangen.

Men håpet om et dramatisk og intenst oppgjør mellom disse tre racet gjennom ble knust da Rossi havnet i bakleksa i starten og lå nede som femtemann i første sving.

Lorenzo og Marquez dro umiddelbart fra i fronten, og differansen var 1,5 sekunder ved enden av første runde. Rossi ble liggende bak Dovizioso, og da han endelig kom seg forbi i annen runde, var avstanden til rivalene allerede over to sekunder.

Lorenzo dro så sakte, men sikkert fra Marquez – etter å ha ledet med et halvt sekund i 9. runde, var differansen økt til to sekunder i 12. runde, og som ovenfor skrevet snaue 4,5 sekunder ved målflagg. Dette er Lorenzos MotoGP-seier nummer 38. Rossi kjørte i mål  cirka 10,4 sekunder bak teammakkeren. Dermed har han endt på pallen i hvert eneste race i år.

www.motogp.com kan du lese om øvrige førere, se alle resultater og tider, og kikke på flere flotte bilder fra helgen i Brno.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser