Lorenzo suverent til topps i Qatar

Med nye Michelin-dekk og standardisert elektronikk markerte helgen på Losail begynnelsen på en ny era. Under testingen hadde fansen fått en indikasjon på hvem som var raskest og hvilke sykler som fungerte best, men alt var likevel åpent da starten gikk. De tolv beste førerne lå nemlig innenfor ett sekund etter kvalen, og det skilte bare en snau tiendedel mellom førerne i første rekke. Jorge Lorenzo hadde pole position for 62. gang i GP-karrieren. Marc Marquez sto som nummer to; kjørestilen hans er blitt enda råere for å overkomme diverse utfordringer med løpssykkelen. Suzuki-fører Maverick Vinales var sistemann på frontrekka. Valentino Rossi lå som nummer fem etter kvalen.

Lorenzo drønnet inn i første sving foran Andrea Iannone og Dani Pedrosa. Marquez fikk en dårlig start og havnet bak topp fem. Etter de første svingene var det Lorenzo som ledet, med Iannone og Andrea Dovizioso på plassene bak. Rossi hadde lagt seg som fjerdemann.

Begge Ducati-førerne kom seg imidlertid forbi Lorenzo på langraken, mens Rossi fortsatt lå som fjerdemann rett foran Marquez. Iannone og Dovizioso opparbeidet en liten luke til Yamaha-makkerne. I tredje runde overtok Marquez fjerdeplassen fra Rossi.

I sjette runde prøvde Dovizioso å overta ledelsen, men et aggressivt trekk fra teammakkeren satte ham på plass. Dovizioso ga seg imidlertid ikke, og forsøkte igjen med hell senere i runden. Iannone krasjet i 13. sving i et forsøk på å komme seg forbi igjen på innsiden. Han kom uskadd fra krasjen, men det var selvfølgelig en bitter pille å svelge.

Nå var det Lorenzo som tok opp kampen med Dovizioso. Sistnevnte var rundt 5 km/t raskere på langraken enn Lorenzo, men i runde ni slo sistnevnte til og overtok ledelsen. Det oppsto en liten luke som gjorde at Lorenzo klarte å beholde ledelsen selv om Ducatien var raskere på raken. Michelin-dekkene gjorde jobben, og de to ledende førerne byttet på å sette beste rundetid midtveis i racet.

Da det gjensto fem runder, hadde Marquez tettet luken til Dovizioso, mens Lorenzo økte ledelsen. Med fire runder igjen gled Marquez forbi på innsiden av Dovizioso, men han klarte ikke å ta opp kampen med Lorenzo. Dovizioso kom seg forbi Marquez igjen foran første sving av siste runde.

Lorenzo vant til slutt med drøye to sekunder foran Dovizioso. Marquez mislyktes i sitt forsøk på å ta seg forbi Dovizioso i siste sving, mens Rossi tok fjerdeplassen en tiendedel bak Marquez.

Dani Pedrosa endte som femtemann, men over 13 sekunder bak Lorenzo, som også satte racets raskeste rundetid.

Komplett resultatliste finner du her.

Første helg i april er det duket for neste runde, i Argentina. Følg med på www.motogp.com i mellomtiden.
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser