Lorenzo: Som å spille tennis

Lorenzo har lenge klagd på Bridgestones nye dekk, som siden begynnelsen av 2014 har fått en varmeresistent behandling langs ytterkanten. Det drøyde til sent på fjorårssesongen før han begynte å komme overens med dekkene og få Bridgestone til å utvikle disse riktig for ham. Lorenzos dekk skal tydeligvis få en spesiell modifisering for å gjøre ytterkanten mykere, rapporterer Crash.net.

Men denne modifiseringen er ikke alltid tilgjengelig for de ulike dekkene. For eksempel kunne ikke Bridgestone tilby dette for bakdekket under MotoGP-runden på Assen – banen der Lorenzos fire seire på rad ble byttet ut med en tredjeplass, langt bak Rossi og Márquez. Heller ikke Sachsenring egnet seg for den mykere ytterkanten, og Lorenzo måtte nøye seg med en fjerdeplass etter å ha ledet inn i første sving.

– Det er som å være tennisspiller, uttaler Lorenzo. – Hvis en tennisspiller ikke liker underlaget og plutselig må spille tre-fire turneringer på den, kommer han ikke til å prestere på samme nivå. Det er dette som har skjedd med meg.

I disse dager har det pågått MotoGP-tester på Misano før førerne tar sommerferie frem til Indianapolis GP 9. august.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser