Livsfarlig autovern i Rogaland

Bike tok i går kontakt med rogalendingen Egil Pedersen for å følge opp denne saken. Pedersen har foreløpig ikke fått noe svar på sitt spørsmål, men han sendte oss gledelig noen bilder av det som ser ut som en real drapsmaskin.

Nedenfor ser du hele spørsmålet til Pedersen, og Søftelands svar:

«AUTOVERN??? For å lemleste??»

«I Rogaland er det nå «in» å sette opp store 4-kanta «metall-klosser» med skarpe kanter på alle autovern-ender ( der hvor autovernet før har skrådd harmløst ned i bakken). Disse nye endene stikker 20-30cm nærmere veiebanen( og gjør dermed norske smale veger smalere…), og har i tillegg skarp stålkant mot kjøreretningen. Hva er poenget med disse?

Som motorsyklist ser eg med gru fram til første motorsyklist sneier en av disse. Og bare håper at det ikkje er meg eller noen eg kjenner som får foten lemlesta eller revet av! Paradoksalt nok, så er alt av skarpe kanter eller spisse «gjenstander» strengt forbudt å ha foran på mc/bil, i tilfelle man skulle være uheldig å kjøre på noen, for å minske faren for lemlesting.

Eg tar gjerne imot en vettug forklaring på min egen mail , å kan sågar være med på en debatt om dette…Så lenge der finnes håp om en fornuftig løsning!»

«Dette skal jeg se nærmere på.
Sender deg en mail.

Hilsen vegdirektør Olav Søfteland»

Hva synes du om dette?

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser