LiveWire klar til produksjon

I flere år har Harley sakte, men sikkert følt på stemningen, og har planlagt sin første el-drevne motorsykkel. Nå tør man satse hele veien, i løpet av neste år settes LiveWire i produksjon, og de satser på å bli verdensledende innen elektriske motorsykler og by på et komplett modellutvalg til 2022. 

Dessverre avslører man ikke spesielt mye om selve drivlinjen, utover at det er en el-motor av samme konstruksjon som i Tesla Model 3, som leverer et kraftig dreiemoment så snart du vrir på gassrullen, og gir et lavt tyngdepunkt. Mye fokus er lagt på at LiveWire skal ha riktig lyd, og i videoen kan du høre dette selv. 

Når det gjelder chassiset, finner vi Showa-fjæring med monodemper bak og en Big Piston-gaffel foran. Brembo ivaretar innbremsingen, med doble Monobloc-kalipere rundt 300-skiver. Motorsykkelen er utstyrt med Michelin Scorcher-dekk, ABS, traction control, fire kjørenivåer fra fabrikken, og tre som føreren selv kan stille inn.

Utover drivlinjens batteripakke har LiveWire et separat, konvensjonelt 12-volts litiumbatteri som ivaretar instrumentering, lykt, med mer. TFT-displayet kan vinkles, og er utstyrt med bluetooth, navigasjon og så videre. Vedrørende lading går dette delvis hjemmefra med en såkalt Level 1-lader i et vanlig uttak, men også med raskere Level 2- og 3-lading gjennom en IEC Type 2-kontakt. Alle Harley-forhandlere som tilbyr LiveWire, vil ha stasjoner for hurtiglading.

Forhåndsreservasjonene starter i januar – er du lysten på en slik?

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser