Lader opp til miljørace

Elrallyet som har fått navnet Eco Enduro foregår parallelt med klimatoppmøtet i København og selv om Barack Obama neppe blir å se på tribunen har tiskuerne mye å glede seg til. På startstreken finner vi nemlig sterke motorsykkelnavn som Pål Anders Ullevålseter, David Casteau, Joel Smets og Annie Seel. I tillegg kommer en rekke andre toppførere fra Dakar-rallyet for å kaste miljøglans i Dronningens by.

Redd mekaniker
Vår egen Pål Anders Ullevålseter er kanskje ett av de heteste tipsene til den høythengende seieren. Det er ingen tvil om at nordmannen gleder seg, men;
– Det viktigste er å presentere fremtiden i motorsport. Elektrisk er på full vei inn i sporten og allerede i år har det vært arrangert løp i ulike grener rundt om i verden. En av de største forandringene som jeg merker når jeg kjører er at lyden er borte. Ellers er mekanikeren min redd for å miste jobben, for han tror jeg skal ansette en elektriker.

Eco Enduro pågår i tre dager, de første to som en ren endurokonkurranse. Den tredje dagen som et Supermoto/MX-løp på en bane som bygges opp i København.

Tror du el er fremtiden også i endurosporet?

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser