Kul ny elmotorsykkel til 2008

Elektriske motorsykler blir stadig mer populære. Ikke så rart med tanke på alt snakket om den globale oppvarmingen det siste året. Gjengen bak Enertia er firmaet Brammo, som står bak blant annet Ariel Atom, en liten og hysterisk morsom sportsbil.

Om motivene dreier seg ildsjeler som leter etter grønne prosjekter å strø sine penger over, en smart buisnessnese eller bare en voksende uro for verden lar vi være usagt, men det føles som om en hel horde med elprosjekter ser dagens lys for tiden og Enertia er sikkert ikke det eneste vi får høre om i løpet av 2007.

Men hittil er det i hvert fall det peneste.

Lav vekt
Hele prosjektet bygger på den lave vekten, bare 125 kilo. Den første versjonen kommer med chassis i karbonfiber og vil trolig koste rundt 100.000 kroner i USA. En «vanlig» modell kommer senere med prislapp omkring 85.000 kroner.

Ifølge Enertia er dette den perfekte pendlermaskinen, «en blanding mellom tråsykkel og motorsykkel». Batteriene klarer over 600 ladinger uten å miste styrke og sykkelen topper 80 km/t, klarer litt over sju mil på en lading og gjør 0-50 på cirka 3,8 sekunder.

Ifølge Gizmag klarer Enertia seg fire og en halv ganger så langt som en Toyota Prius på like stor mengde energi.

Tror du at elmotorsykler kommer til å slå gjennom neste år? Diskuter fremtidens motorsykler under.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser