KTM og Toby Price til topps i Dakar

Den nest siste etappen var en av rallyets lengste og ble kjørt mellom San Juan og Villa Carlos Paz, en distanse på hele 931 kilometer.

Australske Toby Price kjørte safe, i den grad en kan karakterisere det slik, og det holdt til en andreplass. Førsteplassen på etappen ble tatt av Helder Rodrigues, som kjørte for Yamahas fabrikkteam i år, og det ble produsentens første pallplassering i rallyet. Tredjeplassen på etappe 12 gikk til HRC Hondas Kevin Benavides.

KTM-fører Anatoine Meo hadde mulighet for å havne på pallen sammenlagt, men krasjet og skadet håndleddet. Dette kostet ham 38 minutter, og skaden gjorde at han ikke kunne satse for fullt i den siste etappen.

Rallyets siste etappe, som gikk mellom Villa Carlos Paz og Rosairo, ble vunnet av Husqvarnas Pablo Quintanilla foran Kevin Benavides på andreplass, mens Helder Rodrigues tok tredjeplassen.

Totalt ble årets Dakar enda en bragd for KTM, med en fabrikkfører på førsteplass og en privatfører på andre. Bronsen gikk til «fetter» Husqvarna og Pablo Quintanilla, som kjørte raskt og sikkert gjennom hele rallyet.

Honda åpnet sterkt, men mistet dessverre toppførerne Joan Barreda og Paulo Goncalves underveis. Dermed ble stående uten pallplass i år.

Etappe 13
 1. Pablo Quintanilla (Hus) 1:51:27
 2. Kevin Benavides (Hon) +1:41
 3. Helder Rodrigues (Yam) +2:37
 4. Toby Price (KTM) +4:22
 5. Stefan Svitko (KTM) +6:24

Sluttresultat
 1. Toby Price (KTM) 48:09:15
 2. Stefan Svitko (KTM) +39:41
 3. Pablo Quintanilla (Hus) +48:48
 4. Kevin Benavides (Hon) +54:47
 5. Helder Rodrigues (Yam) +55:44

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser