Krasjet og brakk lårhalsen

Vi har fått følgende dårlige nyheter fra presseansvarlig i Team Ullevålseter:
Det hele begynte med at Pål Anders ødela girkassen etter ca. 50 km av dagens etappe. Han klarte så å karre seg til fyllestasjon kun ved bruk av 4. og 5. gir der han fikk hjelp og byttet motor. Han kjørte så noe stresset videre, men etter 20. minutter ringte han med mobilen til vår mekaniker der nede, Vladimir Kusnier, og fortalte at de måtte ringe etter hjelp. Han hadde falt stygt og lå et stykke unna sykkelen slik at han ikke fikk trykket på SOS-knappen.

Team Ullevålseter der nede fikk kontaktet de rette instanser og Pål Anders ble til slutt fløyet i helikopter til sykehus i Doha. Det er usikkert om bruddet er rent eller komplisert, det eneste jeg vet er at da han ble hentet med luftamublanse, hadde han ikke åpent brudd. Dog fik jeg høre av Vlado at ambulansefolket hadde nevnt at benet var brukket tvert.

Opereres i dag
Dagbladet.no
har nå snakket med Ullevålseters presstalsmann Håkon Bjerke. Han sier at Ullevålseter pådro seg flere brudd og at han trolig opereres han for lårhalsbrudd seinere i dag.
– Jeg snakket med Pål Anders nå, han er ganske dopet på morfin. Han fortalte girkassa røyk og at han bare kunne kjøre i fjerde- og femtegir, sier Bjercke til Dagbladet.

Han sier videre at Ullevålseter på grunn av girtrøbbelet måtte holde stor fart for å fortsette, mer enn 90 km/t, og det førte til høyere risiko ute på etappen.
Så traff han en stein og fløy rett til værs. Han brakk tuppen av tommelen og låret tvert av. Han håper lårbruddet er reint, men foreløpig har han ikke fått noe svar. Han så at låret var delt i to, det var bare bare hud og sener som holdt det sammen, sier pressetalsmannen.

– Hvordan er humøret, spør Dagbladet?
– Han er jo deppa, han er jo så pliktoppfyllende. Han er lei seg for sponsorene, han var jo med i disse rallyene for å komme i form til Dakar-rallyet. Det viktigste delen av dette var oppkjøringen til vinteren. Pål Anders var lei seg, men også bedugget. Det er ikke noe kult når sånn skjer.

– Er neste års Dakar utelukket nå?
– Det vet vi ikke, er det et rent brudd kan det være seks til 12 uker til det har grodd. Men det spørs om de får gipset det ordentlig. Han har ikke gitt opp Dakar, det er fortsatt målet. Det er åtte måneder til. Problemet er oppkjøringen, hvor mye trening han får. Det var han i gang med nå.
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser