Krasj på krasj i Argentinas GP

Det begynte som et elendig race for Jorge Lorenzo, som krasjet Ducatien på første runde, i første sving. Krasjen kom etter at han kjørte inn i baken på Suzuki-fører Andrea Iannone. Iannone holdt seg på hjulene, men senere i racet ble han tvunget til å kjøre gjennom depotet etter at raceledelsen tok ham for tjuvstart.

Marc Marquez la seg på førsteplassen på sin fabrikk-Honda, og det ble raskt en luke til satellittfører Cal Crutchlow. Briten kjørte raskt og effektivt og klarte å holde både Valentino Rossi og Maverick Vinales bak seg, til tross for blinkende varsellamper på motorsykkelens instrumentering.

Marc Marquez forsvant inn i horisonten på banen der han innehar en av rekordene. Men så presset han plutselig for hardt og mistet grepet foran, og krasjen var et faktum i andre sving. Repsol Hondas håp var nå Dani Pedrosa, som etter å ha blitt holdt tilbake av Danilo Petrucci endelig begynte å ta innpå ledelsen. Men dessverre krasjet også han på nesten samme sted som teammakkeren.

Maverick Vinales passerte Cal Crutchlow før Marc Marquez kjørte ut, og dermed lå han plutselig i teten. Han la seg i et stabilt høyt tempo og fikk et pusterom til Cal Crutchlow og Valentino Rossi, som kjempet om andreplassen.

Med sju runder igjen klarte Valentino Rossi å passere briten, og det var nå dobbelt Yamaha på toppen. Før Dani Pedrosa gikk i bakken, hadde han hatt en god fight med talentet Johann Zarco, som i år har tatt steget opp i kongeklassen og Yamahas Tech 3-team. Franskmannen kjørte bredt, men pent, og holdt seg på hjulene hele veien til målflagget. En annen satellittfører som utmerket seg, var Alvaro Bautista på sin Aspar Ducati. Han bidro til den underholdende fighten om sjette-, femte- og fjerdeplassen, og til slutt kjørte han i mål rett utenfor en pallplass.

Det ble mer drama i løpet av racet, da Ducatis siste fabrikkfører kjempet for å ta poeng. Andrea Dovizioso fikk ingen god start, men jobbet seg målbevisst oppover. Men det endte dessverre med at han ble påkjørt av Aprilias Aleix Espargaro. Italieneren krasjet og ble tvunget til å bryte racet for andre år på rad.

Resultat Argentinas GP:
1. Maverick Viñales 
2. Valentino Rossi 
3. Cal Crutchlow 
4. Alvaro Bautista 
5. Johann Zarco 
6. Jonas Folger 
7. Danilo Petrucci 
8. Scott Redding 
9. Jack Miller 
10. Karel Abraham 
11. Loris Baz 
12. Tito Rabat 
13. Hector Barbera 
14. Pol Espargaro 
15. Bradley Smith 
16. Andrea Iannone 

DNF:
Andrea Dovizioso 
Aleix Espargaro 
Dani Pedrosa 
Sam Lowes 
Alex Rins 
Marc Marquez 
Jorge Lorenzo
 
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser