Kommende stjerner på audition

Team Norway Enduro vil ta sikte på å få frem unge utøvere som vil satse på en internasjonal karriere innen grenen. Lørdag gjennomførte endurokomiteen i samarbeid med Pål Anders Ullevålseter en testdag for aktuelle kandidater til teamet, skriver Motorsportforbundets på sine nettsider.

– Målet er å løfte enduro opp på et idrettslig nivå og få opp og frem norske utøvere internasjonalt, forteller prosjektleder Asbjørn Sletholt fra endurokomiteen.

Både han og de rundt 10 kandidatene fikk virkelig kjørt seg på Toppidrettssenteret under ledelse av Ullevålseter, med tester lagt opp etter samme opplegg som Norges Toppidrettsgymnas (NTG) bruker på sine utøvere.

Delte erfaringer
I tillegg til knallhard oppvarming, 3000 meter og fysiske tester, fikk kandidatene et lite innblikk i systemet rundt forbundets toppidrettssatsning. Av Ullevålseter fikk de også med seg verdifulle erfaringer om hva som kreves for å nå toppen.

Endurokomiteen tar nå sikte på å bygge opp teamet rundt en kjerne på en 4-6 utøvere i alderen 18-22 år, og så etter hvert utvide teamet med både yngre og eldre utøvere.

– Enduro er en gren hvor det er nyttig å ha ulik alderssammensetning. Tendensen internasjonalt er at enduroutøverne blir yngre og yngre. Før kjørte en gjerne motocross i 10 år før en gikk over til enduro, men internasjonalt ser vi nå at spesialisering starter mye tidligere enn før. Utviklingen er i endring og Norge må følge etter, sier Sletholt.

Endelig uttak til teamet vil bli foretatt etter påske.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser