Knuste söta bror igjen

I helgens første heat ledet Kenneth fra første passering, men fikk uventet hard konkurranse helt fram til mållinjen av Tom Söderström og Andreas Hultman som til slutt måtte nøye seg med henoldsvis andre og tredje plass.

Etter heatet fortalte Kenneth at han var plaget av kramper i armene, og derfor ikke kunne kjøre for fullt hele tiden. Årsaken var at han brukte en ny og trolig for dårlig testet forgaffel. Likevel holdt det til førsteplass. Gaffelen ble byttet i pausen mellom de to heatene. Jan Olav Lunewski fra Lier lå lenge godt an i dette heatet, men måtte bryte før målflagget falt.

Dårlig start
I det andre heatet kom Kenneth litt dårlig ut fra start, men allerede på første runden kjørte han seg opp til tredjeplass bak Jonatan Dahlgren og Marcus Norlen. På fjerde runden så Gundersen, som da lå på bakhjulet til Norlen, at Dahlgren var i ferd med å dra fra i tet. Da var det bare å gjøre kort prosess.

Norlen ble passert og to runder etterpå var det Dahlgren som måtte se ryggen til Gundersen forsvinne opp i tetposisjon. Kort tid etter hadde Kenneth Gundersen en fem sekunders ledelse, og fram til målpassering var det bare tekniske feil som kunne tatt fra ham seieren. Lunewski fikk med seg sju SM-poeng i det andre heatet.

De to svenskene hadd rett og sett brukt for mye krefter for tidlig i en idrett hvor hvert heat går over 25 minutter + to runder. Førerne må gi hundre prosent både fysisk og psykisk hele tiden, og de ligger konstant opp mot 200 i puls. En konkurranse som dette tilsvarer å løpe 5-6 titusenmetere på to døgn. Det er ikke mange som gjør dem det etter. I dag var det i tillegg varmt, og drikkestasjoner finnes ikke i motocross.

VM-comeback
Det gjenstår tre runder i det åpne Svenske Mesterskapet. Neste runde går i Varberg 25. og 26 juli. Neste NM-runde er først i slutten av august.

Men allerede førstkommende helg skal Kenneth gjøre comeback i VM-sammenheng etter to års skadeavbrekk. Da stiller han til start i VM-runden i Uddevalla med start nummer 912. Med den formen «Kong Kenneth» viser for tiden, er det lov å håpe på gode resultater også der. Kenneth håper også på mange nordmenn på tribunene.

Hva tror du om Gundersens VM-sjanser?

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser