Knuste alt og alle på Cartagena

Etter å ha senket sin egne rekord med sju tiendeler og lagt nærmeste konkurrent nesten ett sekund bak seg, gikk det vel fort for Andersen da han skulle teste noen nye superdekk.

– Jeg skulle ut og teste noen prototypedekk fra Pirelli som visstnok skulle være sinnsykt bra. Da jeg dro ut kjentes de jævlig bra og etter en halv runde var jeg et halvt sekund bedre enn min beste tid. Men så klarte jeg å highside over en topp og etter det husker jeg ingenting før seks timer senere. Da lå jeg på en intensivstue på sykehuset forteller en svimmel Andersen.

Hjelmen er knust
Selv husker han ingenting fra selve krasjet, men ifølge dataloggen teamet sitter på hadde han 20 prosent mer gass enn tidligere på det stedet han highsidet.

– Følelsen i dekket gjorde at jeg følte at jeg kunne trøkke til skikkelig, men de ga ingen forvarsel slik jeg er vant til fra andre dekk. Hjelmen er helt knust, jeg mener knust, ikke oppskrapet. Så gamle Andersen har virkelig testet Shark hjelmen. Jeg vil tro den går gjennom en EU-kontroll uten problemer, humrer han i kjent stil.

Til tross for, etter eget utsagn, svimmelhet og en huepine av en annen verden ble det en kort visitt på sykehuset.
– Det var så mange gamle folk som stønna at jeg ikke klarte å være der. Så jeg tok ut slangene selv og fikk teamet til å hente meg.

Bølla skal i år, som i fjor, kjøre i Superbike-klassen i IDM, men denne sesongen på en MV Agusta. Høyst sannsynlig deltar han også i enkelte VM-løp i Superbike-klassen.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser