Klart for spennende NM-avslutning

Det blir garantert heftige dueller, raske runder og plast som sprekker når landets raskeste motorsyklister skal gjøre opp om tittelen «Norges raskeste».

I den tyngste klassen, Superbike, har Carl Berthelsen sikret seg et utmerket utgangspunkt før de to siste rundene. Sørlendingen som kjører Suzuki for Borg MCK, leder sammenlagt med 25 poeng på sin argeste utfordrer, Norvald Haaland. Like bak følger også Kim Arne Sletten, som bare er tre poeng bak Haaland.

Haaland vraker NM
Men dessverre for spenningen og heldigvis for Berthelsen prioriterer nevnte Haaland STCC-avslutningen på Våler fremfor NM på Rudskogen.
– Jeg kjører på Våler av den enkle grunn at jeg ligger bare ett poeng bak lederen der. I NM er jeg 25 bak og du trenger ikke være flytekniker for å skjønne at sjansene for seier er størst i STCC. Det skal i hvert fall i utgangspunktet være en lettere oppgave.

Haaland hadde derimot sett for seg en annen sesongavslutning.
– Planen var egentlig å lede så mye i NM at jeg slapp å kjøre det siste løpet på Rudskogen og det er vel derfor jeg har kjørt så hardt som jeg gjør.
Han har nemlig vunnet alle løpene han har fullført, men også krasjet ut i tre.

Før valget om å droppe NM ble tatt var han litt bekymret for hva de norske sponsorene ville si.
– Jeg var litt spent på hva sponsorene ville si, men de ga grønt lys og støttet meg. Samtidig er det greit å være litt snill med Carl også, flirer han.

Skal ikke safe
Det skal uansett deles ut hele 50 poeng i NM i helga så ingenting er avgjort på forhånd, selv om Haaland ikke stiller. Et av de store spørsmålene er om Berthelsen vil kline til å gå for seier i det første løpet , eller om han vil forsøke å safe hjem pokalen. I følge ham selv er svaret enkelt.
– Jeg kommer ikke til å safe noen ting. Selvsagt vil jeg se hvordan det utarter seg og bruke hodet, men jeg er alltid interessert i å stå på toppen. Nå har jeg et godt utgangspunkt og gode sjanser, men det er noe jeg egentlig tenker lite på. I år har jeg prøvd å ha et mer avslappa forhold til resultatene og det har gitt resultater.

Åpent i 600-klassen
Heller ikke i 600-klassen er noe avgjort i toppen. To førere kjemper om NM-tittelen og det er Daniel Kubberød og Helge Spjeldnes. Førstnevnte har vist fjellstø kjøring i hele år, men vil nok få kamp til døra av alltid solide Helge Spjeldnes. Før det braker løs leder Kubberød med 9 poeng, men også her er 50 poeng å kjempe om. Bak de to i tet ligger Andre Dizerens, Hans Kristian Rønning og Alf-Georg Joranger, men ingen av disse har nok poeng til å kunne stikke av med tittelen.

I den siste NM-klassen, 125 GP, er det først og fremst Joakim Gulliksen det handler om. Han har allerede vunnet NM, men er sikkert interessert i å avslutte sesongen med en ny topplassering. På plassen bak ligger Thomas Sigvartsen og rutinerte Geir Holmberg, men disse må finne seg i å kjempe om plassen bak Gulliksen. Tredjeplassen har forøvrig også hjemmehåpet Benjamin Bjørnsen sjansen på, men da må han levere sesongbeste, og vel så det.

Mye kan skje i NC
I Norgescupen er det også mange oppgjør som er verdt å merke seg. I 600 production er riktgignok de to første plassene trolig reservert Trym Johansen og Espen Skjønhaug, men om plassene bak er det veldig åpent.

Åpent er det også i klassen Super-B. Svend Johnsen leder med 110 poeng og bak følger Leif Kanstad (78), Ronny Berget (76) og Niki Lindfors (71). Også her er det 50 poeng å kjempe om og med nerver i helspenn kan resultatlista se ganske annerledes ut på søndags ettermiddag.

Den siste klassen er 125 Junior. Her har Marius Rønning vært helt utilnærmelig i hele år og vinner sammenlagt unasett hva som skjer i helga. Bak ligger Benjamin Storsveen og Erik Solli på henholdsvis 131 og 109 poeng så sistnevnte må henge i stroppen om det skal bli sølv i år.

Både lørdag og søndag er det full action på Rudskogen og bike.no oppdaterer deg med resultater mandag. I mellomtiden oppfordrer vi alle som kan om å ta turen!

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser