Klart for MotoGP-finale

En kar som høster stor oppmerksomhet denne helgen, er Dani Pedrosa, som etter en 18 år lang karriere nå legger opp som aktiv fører. Med 31 seiere i MotoGP og tre VM-titler i 125/250 er det en fantastisk sportsmann og et flott forbilde som nå går over i en testrolle for KTM neste år. Og som fjorårets løpsvinner på Valencia ønsker han helt klart å sette et fint punktum for karrieren.

Under en egen pressekonferanse på torsdag ble veteranen hedret med MotoGP Legende-status, og blir dermed den 29. MotoGP-legenden i historien. Der havner han i godt selskap med navn som Mike Hailwood, Giacomo Agostini, Nicky Hayden og Marco Simoncelli, for å nevne noen. Pedrosa etterlater seg et respektfullt avtrykk i MotoGP-verdenen for all tid.

Selv om mestrene er kåret i alle tre klasser, hersker det likevel stor spenning om hvem som blir nummer tre i MotoGP. Marc Marquez er som kjent mester, og Andrea Dovizioso sikret seg andreplassen etter at poengene ble utdelt i Malaysia. Valentino Rossi viste glimt av gammel storhet på Sepang, men etter velt fra ledelse har han nå kun to poeng ned til teamkompisen Maverick Vinalez; disse to er henholdsvis nummer tre og fire i mesterskapet. Alex Rins, som ligger på 5. plass, har ingen teoretisk mulighet til å ta igjen disse to.

– Målet mitt i helgen er å klatre opp til 3. plass sammenlagt. Etter en vanskelig sesong vil dette berge mye av sesongen, sier Vinalez.

Skulle Valentino Rossi ikke vinne i helgen, vil dette være hans første sesong uten seier med Yamaha. Valencia har aldri vært noen favorittbane, men han føler at de har sett noen forbedringer med sykkelen de siste løpene, så alt kan skje. – Jeg vil forsøke å gjøre mitt beste for å ende sesongen med et godt resultat. Deretter blir det viktig med testen neste uke, og etter hvert Jerez, sier Rossi.

Franco Morbidelli ligger an til å bli Rookie Of The Year i sammendraget, med ti poeng foran Hafiazh Syahrin. Med andre ord skal det mye til for at dette ikke skal holde helt inn for Franco, men alt kan skje i MotoGP. Danilo Petrucci skal forsøke å ta igjen fem poeng i sammendraget på Johann Zarco, for å bli beste Independent Team-fører i år. Her er Cal Chrutchlow ute av spillet på grunn av skade, og får dermed ikke forsvart sin andreplass.

Prognosene viser også at det kan komme noen regndrypp til helgen, så ingenting er over før målflagget vises på Ricardo Tormo søndag, foran over 100 000 fans på tribunen. Dette blir bra!

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser