Klart for EICMA

Nå er det bare noen dager til jeg, sammen med redaktør Janne, flyr ned til Italia og millionbyen Milano for å besøke den årlige motorsykkelmessen EICMA.

Vi er selvsagt topp motivert for å ta og føle på nyhetene, og ikke minst se hvilke nyheter som skal presenteres. Det har gått rykter om både det ene og det andre i løpet av høsten, og om noen dager får vi se resultatene.

Slipper man endelig konseptsykkelen Yamaha T7 i en hvass versjon? Vi håper det. For KTM kommer med stor sannsynlighet til å lansere en 790 Adventure om noen dager, og det hadde vært veldig moro å kjøre en test med begge disse til 2019. Personlig synes jeg at størrelsen på denne sykkelen er helt riktig.

Det har gått rykter om at også Kawasaki kan ha noe på gang i denne kategorien. Hvis dette stemmer, vil ikke mindre enn tre nye sykler dukke opp og snu opp/ned på markedet for BMW, Triumph og deres F850 og Tiger 800-utgaver. Spennende!

Innen asfaltsegmentet gjetter jeg på at Suzukis Katana vil dra stor oppmerksomhet også på EICMA, selv om den allerede er vist ”Live” på Intermot i Köln for snart en måned siden. Dette er en helt tidsriktig sykkel. Vi er nok et stort antall ”gubber” som siklet på en Katana en gang på 80-tallet.

Jeg forventer å få se en ny BMW S1000RR med kraftig oppdatert elektronikk. Tyskerne satser i World Superbike til 2019, med blant annet tidligere verdensmester Tom Sykes bak styret, så ville vært rart om de ikke viste en ny sportssykkel.

Fra Italia må det komme en Ducati Panigale V4R! Neste sesong har denne sykkelen premiere i World Superbike, med den snart avtredende MotoGP-toppføreren Alvaro Bautista i salen – et trekkplaster på Ducatis stand.

Jeg håper naturligvis at det dukker opp mengder av spennende nyheter som vi kan rapportere om til uka. Allerede søndag kveld er det tid for Ducatis store premierevisning, der vi naturligvis skal henge over scenekanten. Mandag kveld er det Yamaha som skal presentere sine nyheter. Hele tirsdagen og onsdagen skal vi løpe rundt på selve messen og ta bilder, intervjue og snakke med folk. 

Følg med på bike.no og Facebook! Og ikke glem MotoGP fra Malaysia … god helg!
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser