Klart for COTA

Om årets første runde i MotoGP ga et forvarsel om hva vi kan forvente oss av resten av sesongen, så er det bare å glede seg. Det er vel lenge siden vi har opplevd en mer sitrende spenning i sesongstarten. Til og med før løpet. Spekulasjonene og spørsmålene som skulle besvares var mange. 
-Vil Lorenzo fortsette den robotaktige og velkalkulerte kjøringen? Svar: Ja.
-Kan Márquez lage rabalder og blande seg i teten? Svar: Ja.
-Er Rossi virkelig tilbake? Svar: Ja.
-Er dette endelig Pedrosas år? Svar: Tjaaaaa… 

COTA
Circuit Of The Americas i Austin, Texas, er ny av året på MotoGP-kalenderen. Kontroversene rundt anlegget har allerede beslaglagt mye av oppmerksomheten før helgens runde. Legenden Kevin Schwantz har fått beskjed om at han er Persona non grata, altså uønsket. Dette p.g.a. en tvist rundt hvem som egentlig fikk igang hele arrangementet. Det er saksøkinger både hit og dit, på ekte amerikansk vis, mellom eierne og mannen som gjorde startnummer 34 til sitt i sin tid. 
Dessuten har arrangøren meldt om skjerpede sikkerhetstiltak etter den tragiske terrorhendelsen i Boston. Dette topper allerede rimelig rigide krav for å kunne løse billett. Vi prater forbud mot alt fra åpnede brusflasker, kameraer som kan ta bevegelige bilder (Speilrefleks og mobiltelefoner er dog lov. Ehhh.), store paraplyer, mat, og det meste. 
Utallige amerikanske racing-fans har meldt om boikott. 

Blir det Márquez?
Over til sport. Den tyve år gamle spanjolen viste seg frem så det holdt med en tredjeplass i årets første løp. I Qatar viste han at respekten for de eldre forsvant etter som løpet skred frem. Han fulgte lenge bak de etablerte, og mange var nok overrasket over at han ikke satset på den måten han har gjort tidligere, og presset seg frem. Selv kaller han det "å lære". Marc fortalte etterpå at det å ligge bak lærte ham at han ikke kunne satse på samme store hastighet/nedlegg gjennom hele svingen som i Moto2. Her måtte sykkelen reises tidligere opp ut av svingen.
Men i fighten med sitt idol Rossi viste han at han kan kjøre hardt, men fair.
Legg så til at han totalt dominerte under den uoffiselle testen på COTA i mars, med bestetid alle de tre dagene, så skjønner man at jyplingen faktisk er småfavoritt før helgen. For på denne banen har ingen av de etablerte førerne fordeler med tidligere løp på værstingsykkel. Debutanten slår derimot litt kaldt vann i koppen:
-Vi får se. Det vil bli et helt nytt scenario med mer gummi i asfalten, og forholdene vil forandres. Vi kommer til å konsentrere oss om jobben og vårt eget mål om å forberede oss så godt vi kan til løpet.

Blir det Rossi?
Først og fremst: Om Valentino Rossi skulle vinne dette løpet, kommer det til å bli hyllningstaler i internasjonal motorsykkelpresse og på fora ingen noensinne har sett. For etter at legenden tok steget opp på pallplass 2 i sitt comeback fra karrieredreperen Ducati, så har faktisk de aller største overskriftene ikke vært der. Det er som om alle sitter på gjerdet og venter på bekreftelse.
Tenk om Rossi ikke hadde hatt denne bremsehendelbeskyttelsen da han traff Pedrosa. Ut i grusen, i tillegg til en dårlig kval, og så hadde nok de fleste avskrevet ham. Men opphentningen fra syvende til andre ga beskjed om spennende greier fremover.
Rossi selv mener beskjedent at det skal være mulig å hente noen poeng Over There:
-Austin blir ikke et lett løp. Men, selvfølgelig, pallplassen i Qatar gir oss ekstra motivasjon. Vi har gjort en god jobb der, og vi kan dra til Austin med litt selvtillit. Konkurransen blir tøff, men vårt mål er å ta med oss poeng.

Blir det Lorenzo?
I denne omvendte pallplasseringsynsingen så må vi muligens plassere Jorge Lorenzo på toppen når det gjelder favoritter til seier i helgens kommende løp. De som fulgte forrige sesong, og forrige runde, har nok fått med seg at denne karen er noe av et enigma. Han virker nesten utilnærmelig, sett fra utsiden. Forandringen fra da han kopierte Rossi´s feiringer, og til nå, er såpass bemerkelsesverdig at Mallorca-mannen sikkert har kunnet plusset på tusener av fans. Det eneste som mangler er at han dropper Schumacher-hoppet på pallen.
På Losail viste han virkelig hvem som er sjefen. Han dro avgårde, og så seg aldri tilbake. Undertegnende og andre kan teorisere rundt at Rossi tok innpå mot slutten, og at "hvissomattedersomatte Rossi ikke hadde blitt holdt igjen", men det er nærliggende å tro at Jorge kontrollerte det hele:
-Qatar var utrolig for oss. En fantastisk start på en tøff sesong. Det er selvfølgelig viktig med en god start, men Losail var tross alt kun det første løpet i en lang sesong, meldte Lorenzo.

Blir det Pedrosa?
Vel. Dani Pedrosa har i år et press på seg som de fleste kunne vært foruten. Sjefen, Shuhei Nakamoto, mener at Den Lille bør bli 2013´mesteren. "Jeg tror at om han ikke tar tittelen i år, så tar han den aldri. Men om han skulle gjøre det, så er det mulig at han kan vinne flere titler". Fiiint. Det var liksom ikke nok med Márquez inn i teamet. 

Hva tror du? Kan Cal og gutta blande seg inn i toppen?

Her er helgens tider:


Fredag: 
Moto3 FP1 16:00 – 16:40
MotoGP FP1 16:55 – 17:40
Moto2 FP1 17:55 – 18:40
Moto3 FP2 20:10 – 20:50
MotoGP FP2 21:05 – 21:50
Moto2 FP2 22:05 – 22:50

Lørdag:
Moto3 FP3 16:00 – 16:40
MotoGP FP3 16:55 – 17:40
Moto2 FP3 17:55 – 18:40
Moto3 QP 19:35 – 20:15
MotoGP FP4 20:30 – 21:00
MotoGP Q1 21:10 – 21:25
MotoGP Q2 21:35 – 21:50
Moto2 QP 22:05 – 22:50

Søndag:
Moto3 WUP 15:40 – 16:00
Moto2 WUP 16:10 – 16:30
MotoGP WUP 16:40 – 17:00
Moto3 RACE 18:00
Moto2 RACE 19:20
MotoGP RACE 21:00


 

    
    

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser