Klart for andre NM-helg

Den norske roadracing-sesongen fikk en knallstart på Vålerbanen, hvor arrangementet til Solør MCK gikk på skinner i et strålende vær. Selv om startfeltene ikke var av de største, fikk de fremmøtte på tribunen se morsom, underholdende og spennende kjøring i alle klasser.

For å starte med den største klassen, Superbike-NM, var Norvald Haaland tilbake etter fjorårets skade, og han vant begge løp. U25-fører Fredrik Ommedal kom på andreplass lørdag og tredjeplass søndag. Dette betegnes som helt rått av en fører som tok lisens i 2017. Tilbake etter et år i Tyskland var også Carl Berthelsen, i år på nytt merke – Yamaha. Han så ut til å trives på sykkelen, og kunne innkassere henholdsvis en tredje- og andreplass.

Sammenlagt i Superbike finner vi dermed Norvald øverst med 50 poeng, mens Carl og Fredrik begge har 36 poeng.

I Superstock-NM ble det også dobbeltseier, signert Stinius Viking Ødegård. Stinius har slitt med et vondt håndledd og har flere operasjoner bak seg den siste tiden, men det så ut som om alt klaffet siden han dro i land en ganske suveren seier begge dager. Forrige års junior- og U25-fører Marcus Høston har virkelig fått opp farten og imponerer på banen. Han klinket til med en andreplass på lørdag, og så lenge ut til å være med i fighten om pallplass også på søndag, men han kjørte dessverre ut i den berømte sjikanen på Vålerbanen.
Marius Notøy tok tredjeplassen på lørdag med sin splitter nye Yamaha R6. På søndag ble rutinerte Helge Spjeldnes nummer to, og fjorårets altvinnende juniorfører Jonathan Lykke Nessjøen tredjemann – også han U25-fører.

Sammenlagt finner vi Stinius øverst med 50 poeng. Jonathan har 29 poeng, og Jan André Mariero Landsnes, U25-fører, ligger på 24 poeng.

I Superbike Norgescup på lørdag var det Amund Granli som vant, og han ble nummer to på søndag. Arne Syver Anmarkrud byttet plass med Amund med å bli andremann på lørdag og seierherre på søndag. Marius Naume kjørte inn til bronseplassen begge dager.

Sammenlagt i denne klassen ser det da slik ut: Amund og Syver har 45 poeng, og Marius 32 poeng.

I Superstock Norgescup på lørdag ble det et utrolig spennende løp hvor Randi Finnvik Solli og Terje Teigum Valaker fightet hele løpet, men dessverre for Randi kjørte hun ut i siste sving før målgang. Terje dro dermed seieren i land. Peter Rustad kom på andreplass, og Stein Arild Øye ble tredjemann. På søndag var U25-fører Hannah Marie Arnegard suveren, hun kjørte alene i mål, foran Jonas Strand, som måtte gi opp kampen om seieren noen runder før mål. Nummer tre ble Terje Teigum Valaker.

Sammenlagtresultatene er som følger: Terje 41 poeng, Peter 31 poeng, og Stein Arild 29 poeng.

Den klassen det har skjedd mest med når det gjelder antall deltakere, er Junior Sport 300. Totalt var det 15 startende, hvorav fem var jenter. Siden dette er en klasse for A2-sykler, blir det en del forskjell når det gjelder hestekrefter. Eskil Kling på Kawasaki 400 vant både lørdag og søndag, Odin Høiås på Yamaha R3 ble nummer to begge dager. Atle Bangshaug – også han på en Yamaha R3 – ble nummer tre på lørdag, mens André Gjerdingen på sin Kawasaki 300 tok bronse på søndag. Det var flere grupperinger i feltet som gjorde at det ble fight om de forskjellige plassene, og dette var veldig moro for publikum. Det var også noen Kawasaki 250 og en KTM 390 med i startfeltet, og her er alle med på U25-satsingen til NMF.

Sammenlagtlisten ser slik ut: Eskil har 50 poeng, Odin 40 poeng, og Atle er tredjemann med 29 poeng.

En ny klasse av året er Super Sport 300, en klasse for førere over 21 år. Dette er en klasse NMF har tro på at skal få flere startende etter hvert.

Rutinerte Chris Sæther kjørte inn til seier begge dager på en KTM 390, Tommy Martinsen – også han på KTM 390 – ble andremann både lørdag og søndag. Helgens mest sporty utøver var nok Roy Øwre, som kjørte Solør MCKs gule Kawasaki 300 inn til tredjeplass begge dager, og ryktene forteller at han har utfordret Spania-fører Thomas Sigvartsen til neste runde …

Sammenlagt ser klassen slik ut hittil: Chris har 50 poeng, Tommy 40 poeng, og Roy har høstet 32 poeng.

Også i år blir det kjørt Jentecup, og her kan alle jenter som ikke har tatt NM-poeng være med og kjøre. Hannah Marie Arnegard på sin Suzuki GSX-R 600 vant suverent begge dager, på lørdag ble Monica Hofton nummer to på sin Honda CBR 600 RR, med tidenes tjuvstart. Hun fikk sine 20 sekunders straff, men klarte å berge andreplassen likevel med god kjøring. På bronseplass og åtte sekunder fra andreplassen, kom en av Junior Sport 300-jentene, Desirée Sterner, på sin Yamaha R3. På søndag ble Fam Sørensen nummer to på en lånt Kawasaki ZX6-R, da hun kjørte ut med sin egen under trening på fredag, og Monica Hofton endte som nummer tre. Alt i alt var det 10 jenter påmeldt.

Sammenlagt i klassen har Hannah 50 poeng så langt, Monica 36, og Desirée 29 poeng.

NMF håper at så mange som mulig stiller som enten deltakere, heiagjeng eller plukkemannskap til helgen.

Vi ses 2. og 3. juni på Rudskogen!
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser