Klare til utrykning

Den populære touringsykkelen med boksermotor er kjent for komfort og ergonomi, beskyttelse av føreren og gode kjøreytelser. For bruk i offentlig tjeneste har modellen en rekke spesielle løsninger og modifikasjoner. Den nye R 1200 RT avløser R 1150 RT og er leveringsklar fra mars 2006 til kunder over hele verden

Den nye R 1200 RT har flere viktige fordeler sammenlignet med forrige utgave. Tanken er nå på 27 liter, noe som gir økt rekkevidde på én tankfylling. Første gir har fått lavere utveksling for å gjøre motorsykkelen mer stabil i lav hastighet. Dermed blir det lettere å kjøre i gangfart, for eksempel ved eskortetjeneste. Bakhjulsopphenget er forsterket for å tåle ekstra påkjenninger under bruk.

Kraftigere lyd
I tillegg til utstyret som leveres på den sivile utgaven, slik som varmehåndtak, setevarme og tyverialarm, har Police-utgaven flere spesielle løsninger. Sideveskene har for eksempel lokk på toppen, som kan åpnes med en hånd uten nøkkel mens føreren sitter på setet. Skreddersydde innervesker kan også leveres.

Et nytt og spesielt nøyaktig speedometer med to digitale display gjør det mulig å se aktuell hastighet ved å trykke på en knapp. Sirenelyden er blitt betydelig kraftigere (+4dbA). Police-modellen har en spesiell lysbryter, slik at frontlyset kan slås av mens motoren går.

BMW Motorrad har levert motorsykler til offentlig bruk helt siden slutten av 1920-årene, og har dermed mer enn 75 års erfaring i dette spesielle segmentet. Den første modellen som ble utstyrt for offentlig bruk var en R 24 med 12 hk, som ble levert i 1928. Siden 1970 er det levert mer enn 100.000 Police-motorsykler til 146 land, med Frankrike, Tyskland, Spania og Storbritannia som de største kundene.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser