Klar for nye vikingtokt i Europa

Stinius Viking satser stort kommende sesong. Slik det ligger an nå blir han første nordmann, og antageligvis eneste skandinav i roadracingserien «European Junior Cup», som kjøres sammen med World Superbike Championship. Han er trolig også tidenes yngste Nordiske roadracingfører med en så seriøs satsning utenfor Skandinavia.

Stinius Viking og støtteapparatet kan nå bekrefte at han har fått ett sete i European Junior Cup, som er en supportklasse til World Superbike Championship.
Det er oppmøte og teknisk gjennomgang av bane på torsdager før løpene, fritrening fredag, kval lørdag, og løpene kjøres på det «grommeste» tidspunktet alle løpshelger, nemlig søndag, mellom World
Superbike heat 1 og 2.

Identiske motorsykler
European Jr Cup kjøres sammen med åtte av de europeiske rundene i World Superbike. Serien er for førere mellom 14 og 19 år og alle konkurrerer med identiske 250cc racersykler. Her vil Stinus konkurrere mot ca 30 andre førere og talenter fra hele verden, foran titusener av tilskuere, og på de mest prestisjefylte banene Europa har å by på; Assen, Monza, Misano, Aragon, Brno, Silverstone, Nürburgring og Magny-
Cours.

Årets vinner, australske Matt Davies, har senere fått prøve seg i Superstockklassen i VM og dette viser at Junior Cup’en holder ett høyt nivå og er ett videre steg oppover i roadracingkarrieren til Stinius.

God utviklingsarena
Mange som har fulgt med i internasjonal roadracing husker sikkert 500 GP fører og Superbike fører Simon Crafar fra New Zealand? Crafar har mange pallplasseringer både i GP og i Superbike, og Crafar blir personlig rådgiver, mentor og coach for førerne i European Jr Cup.
– Jeg mener det bør være gode muligheter for Stinius til å utvikle seg enormt i denne serien og samtidig kunne hevde seg godt. Dette er kanskje et vel så bra alternativ som å kjøre Red Bull Rookies Cup som går sammen med MotoGP. På sikt, tror jeg denne satsningen for en fører som ikke er fra sør-Europa, er den beste for å få en mulighet til å kunne komme videre i VM-sammenheng, sier pappa Terje Ødegård.

Teamet har også en interessant kontakt på gang med det svenske roadracingteamet Nordgren Racing. Hvis noen små detaljer går i orden vil Stinius, de løpshelgene han ikke er opptatt med kjøring i Europa, vil Stinius kjøre i 125GP-klassen for det svenske teamet. Team Nordgren Racing er regjerende mestere i 125GP klassen i Scandinavian Open-serien og med ett sete i Nordgren Racing er han sikret en sykkel som er konkurransedyktig også på hjemmebane.

Første European Jr Cup-race går på Assen i Nederland 20-22 april.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser