Klar for ny sesong med stjernene

Den unge roadraceren Sturla Borch Fagerhaug (16) fra Heggedal i Asker er klar for en ny sesong sammen med Red Bull og KTM. Etter fjorårets kjempesatsing Red Bull MotoGP Rookies Cup, der 23 talentfulle ungdommer fra hele verden konkurrerte mot hverandre under MotoGP rundene, går Sturla en ny sesong i møte med fornyet kontrakt.

Ungdommene er plukket ut etter en knallhard utvelgelsesprosess og blant årets førere er det 10 utøvere fra fjorårets satsing. Disse er supplert med 13 nye førere, og hele 15 land er representert.

Fantatsisk mulighet
Satsingen er et samarbeid mellom de østerrikiske firmaene Red Bull og KTM, samt MotoGP arrangøren Dorna. Førerne som kommer inn i teamet får en unik mulighet til å vise frem sitt talent for alle de viktigste teamene innen VM i roadracing, og det er selvfølgelig en fantastisk mulighet til både å lære, samt knytte kontakter for fremtiden.

Alle kjører på like sykler som er utviklet spesielt for denne serien av KTM. Syklene på 125 kubikk yter ca 45 hk, og har en toppfart på ca. 220 km/t.

Ungdommene er sikret en enorm eksponering for tilreisende publikum og TV-seere verden over. På noen av rundene er det så mye som 250 000 tilskuere tilstede, og totalt ble sendingene fra fjorårets serie sett av imponerende 121 millioner mennesker fordelt på 167 land.

Klar for tester
Etter 2 måneder uten trening på motorsykkelen er det nå klart for de første offisielle testene. Allerede førstkommende helg reiser Sturla til Spania, der teamet skal teste på banene i Jerez og Valencia. Deretter blir det en snartur hjemom på skolen før det bærer av sted til Estoril i Portugal for nye tester.

29 mars braker det løs med første løp i Spania, der Sturlas klasse kjører sammen med MotoGP. Kjente navn som Valentino Rossi og Casey Stoner konkurrerer på samme arrangement, og det er selvfølgelig inspirerende for den nye generasjonen roadracere å være så tett på stjernene. Deretter følger løp i Portugal, Frankrike, Italia, England, Holland, Tyskland og Tsjekkia. De 10 beste førerne vil også kjøre løp i Indianapolis, USA, samt MotoGP finalen i Valencia, Spania.

Sturlas mål for sesongen er å plukke så mange pallplasser som mulig, samt utvikle seg videre som fører. Han skal også kjøre løp utenom Red Bull MotGP Rookies Cup, og da blir det på egen sykkel. Her hjemme blir han å se både på Norske og Nordiske Mesterskapsrunder.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser