Kjører julenissen customsykkel?

Ja, hva slags sykkel kjører nissen egentlig? Et temmelig sært spørsmål, men samtidig relevant – det blir stadig færre piper å krype ned i, så derfor tror vi nissen vil operere mer på bakkenivå i fremtiden. Og da er jo en motorsykkel et praktisk valg for raske pakkeleveranser.

Som oftest ser vi nissen avbildet på mer eller mindre customlignende doninger. Gjesp, sier nå jeg, for jeg vil helst se ham på noe tøffere. Fra FreakingNews.com har jeg lånt bildet ovenfor, med nissefar på en Vespa. Det oppleves som morsommere, men er det mer troverdig? Ulempen er jo at Vespaen ikke er så rask, og at de små hjulene kan få problemer med snøføre og annet på mer nordlige breddegrader.

Jeg lurer på om noen av mine egne modeller kunne passe?

Ducatien blir nok ikke riktig; den passer nok bedre for Grinchen. SP-2-en er ikke spesielt praktisk, og dessuten blir det vanskelig å nå frem til styrehalvdelene med store nissemager.

Nei, det grønne ZRX-bygget mitt blir nok det minst upassende nissevalget – først og fremst for  gaveutdeling i Japan, der den kanskje sklir litt bedre inn? Men racingkutsen av karbonfiber er for spinkel til å klare last, så gavene må tas med i ryggsekk.

Har du en motorsykkel som kunne passe til julenissen?

I filmens verden finnes det ellers ganske mange passende modeller. Delvis et knippe flygende varianter, alt fra Gygrids (Harry Potter) flygende et-eller-annet, til mer spacelignende motorsykler fra Battlestar Galactica til episk beskjedne Megaforce, men også superraske turbovarianter. Som oftest har jo filmsyklene våpen, og dette er upassende (hvis ikke Grinchen kommer på min Ducati Monster, selvfølgelig), så det er kanskje Gygrids utgave som passer best? Men den ligner en custom, dessverre.

Det er kanskje slik at nissen bør kjøre en custommodell? Skjegg og mage passer jo både profil og sittestilling, og vil han sette på en sidevogn for å få med seg alle gavene til ekstra snille barn, finnes det jo temmelig mange å velge mellom.

Kanskje først og fremst en Ural? Den leveres jo både med tohjulsdrift og maskingeværfeste som kan hamle opp med Grinchen? Men rask? Nå ja …

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser